Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dirljiva priča iz BiH

Spasio mu je život na Kupresu, a onda su se opet sreli: 'Prijatelju, nisi me iznevjerio ni ovaj put!'

Foto: Youtube Screenshot
1/2
17.02.2017.
u 14:20

– Kad je Vlado ranjen, upotrijebio sam rauzum. Neki su ljutiti zbog tog čina, ali meni je svaki ranjenik isti – poručio je Ćosić

Jajčanin Alija Ćosić, dobitnik najvišeg priznanja u Armiji RBiH "Zlatnog ljiljana", komandant voda 305.-705. Slavne brdske brigade, tijekom ratne operacije na Kupresu spasio je život zarobljenom srpskom vojniku Vladi Gajičiću, koji je tada izgubio oba oka.

– Kad je Vlado ranjen, upotrijebio sam razum. Neki su se ljutili zbog tog čina, ali meni je svaki ranjenik isti. Nisam nikad ni razmišljao o tome  da ću jednog dana tog čovjeka ponovo sresti – rekao Ćosić za Avaz.

Za vrijeme zarobljivanja, Vladin sat ostao je kod Ćosića, a Vladu su prebacili u bolnicu u Zenici. Alija je, čim je mogao, posjetio Vladu kako bi mu vratio sat, no on ga nije uzeo već mu ga je darovao jer mu je spasio život.

– Čim se rat završio, Vlado je tragao za mnom. Raspitivao se za mene preko naših zajedničkih prijatelja. Prvi put smo se sreli 1996. godine u Jezeru na liniji razgraničenja. Čuli smo se svakodnevno, jedno vrijeme je zavladalo i zatišje koje nije dugo trajalo – kazao je Ćosić.

Ponovno su stupili u kontakt kad je na njegovu adresu stigla pozivnica za svadbu da se ženi Vladin sin. Kad se Ćosić pojavio pred Vladinim vratima, samo je prokomentirao: "Prijatelju, nisi me iznevjerio ni ovaj put!".

 

Dirljivu priču ispričao je pred 400 okupljenih gostiju svadbe u Banjoj Luci. – Mnogi bi htjeli učiniti nešto takvo, samo se mnogi boje svojih. U tim dirljivim trenucima nije bilo podjela između Srba, Bošnjaka ili Hrvata – kazao je Ćosić.

Video je na društvenim mrežama pregledan više od 140 tisuća puta.

>> Trump hvalio sam sebe pa izgubio živce: "Zašuti! Sjedni!"

Komentara 3

VL
14:26 17.02.2017.

Ovo je stara vijest, u svakom slučaju dobro je da objavite. Bilo je puno ovakvih humanih slučajeva ali današnje sotonske medije ovakve priče rijetko objavljuju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije