Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAMBODŽA

Spasili 28-godišnjaka koji je četiri dana bio zaglavljen u pukotini spilje

Foto: Policija
09.08.2019.
u 15:44

Operacija spašavanja je trajala 10 sati, a u nju je bilo uključeno oko 200 spasioca. Nakon uspješnog izvlačenje prebačen je u lokalnu bolnicu.

Kambodžanin Sum Bora koji je u nedjelju zaglavio u spilji dok je skupljao izmet šišmiša u srijedu je spašen.

Nesreća se dogodila u nedjelju. Prema navodima lokalne policije, 28-godišnji muškarac se poskliznuo između dvije stijene dok je pokušavao dohvatiti svoju baklju, javlja BBC.

Pronašli su ga bez vode i hrane u utorak kada je njegova obitelj započela potragu. Operacija spašavanja je trajala 10 sati, a u nju je bilo uključeno oko 200 spasioca. Nakon uspješnog izvlačenje prebačen je u lokalnu bolnicu.

Guano odnosno izmet od šišmiša koji je skupljao koristi se kao gnojivo. Iako je u većini zemalja zbog široke upotrebe umjetnih gnojiva izgubilo na važnosti, u Kambodži se još uvijek često koristi.

Gospodin Bora zapeo je u spilji na planini Chakrai, a tamo ga je pronašao prijatelj koji je s njim često tamo skupljao guano.

Elitni tim spašavanja doletio je helikopterom kako bi sudjelovao u njegovom spašavanju. Da bi ga spasili morali su srušiti dijelove spilje kako bi imali dovoljno prostora.

Šef lokalne policije najavio je da će se penjanje na tu planinu zabraniti kako bi se spriječilo slične nesreće.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije