Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zalutali

Spašeno troje njemačkih turista na Velebitu

gss-novi
Arhivska fotografija
11.08.2010.
u 18:30

Turisti su pronađeni dehidrirani, iscrpljeni i dezorijentirani, ali nisu ozlijeđeni.

Članovi Gorske službe za spašavanje pronašli su poslije 18 sati troje njemačkih turista koji su danas zalutali na Velebitu. Turisti su pronađeni dehidrirani, iscrpljeni i dezorijentirani, ali nisu ozlijeđeni. Njihovo spuštanje niz planinu na sigurno potrajat će još nekoliko sati.

Kako je priopćio GSS, turisti su se uputili mimo planinarske staze iz mjesta Ribarica kraj Karlobaga s namjerom da prijeđu Velebit na drugu stranu.

No i ova skupina nije se pridržavala označenih puteva te nije ponijela dovoljnu količinu vode. Kako su se kretali bespućem, izgubili su orijentaciju pa se jedan član odvojio od grupe kako bi pozvao pomoć. Odmah nakon dojave, nešto prije 16 sati, pokrenuti su potraga i spašavanje u koje su se uključili pripadnici gospićkog HGSS-a te dežurna ekipa HGSS-a s liječnicom i potrebnom opremom.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
18:59 11.08.2010.

Gorska služba bi trebala početi naplačivati spašavanje stranim turistima ,tako da bi i stranci došli malo više pameti!Gorska služba ima dosta problema sa financijama ,pa kad bi naplačivali svoj rad mogli bi tim novcem ulagati u budučnost gorske službe!

Avatar Jorge
Jorge
20:04 11.08.2010.

Prema riječima Prizmića 85% akcija je za domaći svijet, a 15% za strance. Dovoljno bi bilo iz boravišne takse ili iz Ministarstva izdvojiti neki razuman iznos, a mislim da je to ove godine i napravljeno. Tekstovi osobito u Jutarnjem u kojima se šprda s turistima, gdje se rade morbidni putopisi, gdje se govori o osmrtnicama turizmu - uče nas pogrešnom odnosu prema turistima. Kao da su uvijek oni krivi za nešto. Ponekad to jest slučaj, ali češće se radi o našoj neinvetivnosti i lijenosti.

Avatar Nikica Velikovski
Nikica Velikovski
08:35 12.08.2010.

Treba napraviti cjenik za usluge spašavanja ljudi koji zalutaju u vrletima naše zemlje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije