Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANCUSKA

Spašeno dijete koje je zatrpala lavina na skijalištu

Skijalište
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
27.12.2018.
u 18:23

Akcija spašavanja trajala je gotovo sat vremena

Dijete koje je zatrpala lavina na francuskom skijalištu La Plagneu pronađeno je živo i izvučeno iz snijega nakon akcije spašavanja koja je trajala sat vremena, rekli u iz lokalne policije u četvrtak. Pas tragač je pronašao dijete ispod snijega, napisala je policija na Facebooku. Dodali su kako je pronalazak nekoga ispod lavine bez uređaja za spašavanje iz snježnih lavina i brzo djelovanje, jednako "čudu".

Novine Le Dauphine javljaju kako je žrtva lavine dvanaestogodišnji dječak, kojeg je veliki val snijega odbacio 400-injak metara i zatrpao. Nakon sat vremena potrage, pas tragač pronašao je dječaka, koji je i dalje bio pri svijesti zahvaljujući zraku ispod snijega. Sedmeročlana ekipa spasilaca sa sobom nije nosila posebnu opremu. Christophe Castaner, ministar unutarjnih poslova, zahvalio je vlasniku psa i psu Getrou u četvrtak na Twitteru. "Bravo za današnje heroje", napisao je.

Ključne riječi

Komentara 1

JO
Josip4370
20:22 27.12.2018.

A slika uz članak vam je isto iz Francuske,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije