Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
new york star

Spašena tri hrvatska pomorca s broda kojeg su napali pirati

brod
Reuters/Pixsell
29.01.2011.
u 19:02

Pomorci su stupili u kontakt s obiteljima u Splitu

Brod "New York Star", koji su somalski pirati u petak oko 11.30 sati po hrvatskom vremenu napali u Indijskom oceanu, i njegova posada na sigurnom su. Sve je sretno završilo, izjavila je za Večernji list Marina Halužan, glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Na brodu "New York Star", tankeru pod liberijskom zastavom, kao članovi posade nalaze se i tri hrvatska pomorca iz Splita, zapovjednik i dva časnika palube. Naši su pomorci stupili u kontakt s obiteljima u Splitu, ali je rodbina zbog njihove sigurnosti zamolila da im se ne objavljuju imena.

Do tankera koji se nalazi na otvorenom moru istočno od Roga Afrike stigao je nizozemski ratni brod na koji su se ukrcali članovi posade. Hrvatski pomorci izišli su iz "sigurne" prostorije u brodu "New York Star" u koju su se sklonili nakon napada pirata. Kako doznajemo, dobro su, a brod je oštećen jer se u njega pucalo. Pirata više nema.

I Stožer za koordinaciju aktivnosti u slučajevima ugroze hrvatskih brodova i hrvatskih pomoraca u međunarodnoj plovidbi u stalnoj je vezi s obiteljima naših pomoraca. Kako neslužbeno doznajemo, tri splitska pomorca, zapovjednik i dvojica časnika palube, ukrcali su se individualno na brod "New York Star", bez posredovanja agencija za ukrcaj pomoraca.

Ključne riječi

Komentara 3

VA
vanzemaljac
19:38 29.01.2011.

lepa vest neka im je sa srecom

Avatar morski covik 1
morski covik 1
15:54 30.01.2011.

meni jos 3 tjedna i nazad na more... po lovu... fuj...

OB
-obrisani-
01:30 31.01.2011.

. Fino je da su se spasili a IMENA im ne spominjite jer brodovlasnik moze biti opasniji od pirata. ( vjerovatno misli da su trebali spasiti brod a ne sebe)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije