Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema zime

Spašena sezona grijanja. Hera izdala dozvolu Gradskoj toplani

'10.07.2012., Karlovac - U gradskoj tvrtki Toplana odrzan sastanak sa radnicima tvrtke u kojoj je pokrenut stecaj. Predstavnica Grada  Karlovca Marija Jelkovac radnicima pricala o njihovim pravima.  P
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
31.07.2012.
u 12:20

Hvala svima koji su kvalitetno i bez političkih konotacija odradili posao, od potpredsjednika Vlade Čačića, na niže – rekao je Jelić

Hrvatska regulatorna agencija Hera izdala je Gradskoj toplani dozvolu za rad. Time je praktično osigurano grijanje Karlovca iduće zime. – Iako nismo sumnjali da grijanja neće biti, sada je isključena svaka mogućnost da stanovi ostanu hladni – rekao je gradonačelnik Karlovca Damir Jelić.

 Time je okončana višemjesečna agonija Karlovčana koji su zbog dugova gradske toplinarske tvrtke od osamdesetak milijuna kuna strahovali kako će preživjeti zimu.

 – Uspostavljeni su svi uvjeti za normalan rad Gradske toplane i grijanje tijekom iduće sezone više ništa ne može spriječiti, pa čak ni stečajni postupak ‘stare’ toplane. Zbog toga dugujem zahvalu cijelom timu ljudi koji su na tome radili, počevši od prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića, na niže, uključujući i ljude iz Here i Robnih zaliha. Čitav posao odrađen je vrlo stručno i bez ikakvih političkih konotacija – rekao je gradonačelnik Jelić. Zahvalio je također i Karlovčanima.

 – Pokazali su strpljenje, odradili smo proces u kojem je obavljeno zaista mnogo razgovora i otvoreno mnogo pitanja vezanih za grijanje i Toplanu. Na kraju možemo biti zadovoljni jer su građani pokrenuli i nekoliko konkretnih inicijativa na kojima se trenutačno radi – zaključio je Jelić. Najavljeno je isto tako da već za nekoliko dana, točnije početkom kolovoza, započinje niz radova na remontu čitavog sustava grijanja u Karlovcu.

Prije svega hitno će se krenuti s remontom kotlova i postrojenja unutar toplane kako bi se osiguralo kvalitetno grijanje stanova i poslovnih prostora. Osim toga, odradit će se i niz poslova vezanih za sanaciju vrelovoda koji su u iznimno lošem stanju i donose značajne gubitke kako kroz otjecanje vode, tako i kroz potrebu veće potrošnje energenata za zagrijavanje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije