Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izborili se

Spašen poštanski ured u Komletincima

Pošta
Jurica Galoić/PIXSELL
07.02.2013.
u 20:32

Hrvatske pošte zbog restrukturiranja poslovanja najavile su ukidanje otprilike 300 poštanskih ureda u manjim mjestima diljem Hrvatske

Nakon što je općina Stari Jankovci uspjela spasiti poštanski ured u svom mjestu koji su Hrvatske pošte preselile u susjedne Slakovce zbog prostora koji prokišnjava, pa im je Općina ustupila prostor u zgradi općinskih službi, i Grad Otok pokazao je kako brine o svojim stanovnicima. Prije nekoliko mjeseci digla se velika buka jer su Hrvatske pošte zbog racionalizacije najavile uvođenje jednokratnog radnog vremena u poštanskom uredu u Komletincima, u naselju u sklopu Grada Otoka i to samo dva i pol sata dnevno. Odluka je izazvala veliko nezadovoljstvo pa je najavljen prosvjed i potpisivanje peticije zbog odluke Hrvatskih pošta jer su mještani zaključili da je to samo prvi korak prema potpunom ukidanju poštanskog ureda.

Razumijevanjem grada Otoka postignut je dogovor s Hrvatskim poštama pa se očekuje da sljedećih dana poštanski ured u Komletincima započne s uobičajenim osamsatnim radnim vremenom. Grad je iz skromnog proračuna izdvojio 80.000 kuna kako bi se poštanski ured održao i to u punom radnom vremenu.

– Mislim da odluka Hrvatskih pošta o zatvaranju ureda šalje vrlo lošu poruku, posebice stanovništvu rubnih dijelova Hrvatske i u ovom slučaju Vukovarsko-srijemske županije. Ovdje je riječ i o dodatnom snižavanju kvalitete života, što otvara prostor nastavku depopulacije ruralnog stanovništva i njihovu bijegu u gradove. Zbog brige za mještane Komletinaca već smo izmjestili neke gradske urede u taj mjesni odbor, a sada smo odlučili naći sredstva i osigurati rad poštanskog ureda – kaže gradonačelnik Otoka Josip Šarić.

Hrvatske pošte zbog restrukturiranja poslovanja najavile su ukidanje oko 300 poštanskih ureda u manjim mjestima diljem Hrvatske, a u Vukovarsko-srijemskoj županiji petnaestak poštanskih ureda je zatvoreno ili im je skraćeno radno vrijeme.

>> Izborili se da poštanski ured ipak ostane

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije