Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija obalne straže

Spašavanje na brodu Bounty: Zapeli u valovima pred uraganom

bounty (1)
Reuters
29.10.2012.
u 16:10

Helikopterima je izvučeno 15 osoba, no za jednom se još traga. Na brodu je nestalo struje na poziciji od oko 260 km od uragana Sandy.

Američka obalna straža spasila je 14 osoba, a za jednom osobom još se traga.

Riječ je o posadi broda Bounty, odnosno posadi replike slavnog broda koji se našao na putu uragana Sandy kod Sjeverne Karoline. 

Unesrećene su izvukli helikopterima, a obalna straža nastavila je potragu za dvije osobe koje su bile nestale. Jedna je kasnije pronađena. 

Mjesto nesreće nalazi se oko 260 kilometara od oluje koju nazivaju Frankenstorm.

Na 55 metara dugačkom brodu u nedjelju navečer nestalo je struje te je zapeo u valovima visokima oko 5 i pol metara, uz vjetar koji puše jačinom od 65 kilometara na sat. 

Replika je izgrađena 1962. godine za potrebe filma "Pobuna na brodu Bounty", a kasnije je brod "glumio" i u filmu Pirati s Kariba. Sada je brod potono na putu prema središtu velike oluje. 

Brod je plovio iz Novog Londona u Connecticutu prema St. Petersburgu na Floridi, no iz kompanije koja upravlja brodom izvijestili su da im nije jasno kako je kapetan namjeravao provesti brod kroz uragan. 

>>Superoluja Sandy udara na SAD: Ili će biti loše ili će biti katastrofično

Komentara 1

NE
Nepokolebljiv
16:50 29.10.2012.

"Kapetanska" gripa. Ovog je ulovio "virus" kao i onog tukca sto je nasukao brod zimus u Tirenskom moru i ubio dvadesetak putnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije