Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRETAN EPILOG

Spašavanje kujice Jagode - GSS i vatrogasci izvukli zaglavljena psa

'14.11.2010. Goricanovec, Durmanec - Nakon sto su mjestani Goricanovca culi zavijanje psa u sumi pozvali su vatrogasce da ga spase. Pas Jagoda pala je niz liticu u sumi i zaglavila se izmedju stabala.
'Matija Topolovec/PIXSELL'
15.11.2010.
u 19:47

Mješanka obielji Peček naganjala je zeca i pala niz stijenu. Spašena je tek nakon tjedan dana.

Mješancu obitelji Peček iz Goričanovca koji je tjedan dana lajao i zavijao u šumi život su naposljetku spasili GSS i vatrogasci koje su pozvali mještani.

– Kad smo stigli do šume, namjeravali smo s donje strane stjenovitog terena doći do životinje, ali nismo mogli, pa smo promijenili taktiku i prišli joj s gornje strane. No, s obzirom na to nemamo specijalnu opremu, nismo se mogli spustiti niz liticu. Nazvali smo službu 112, a oni su pozvali Gorsku službu spašavanja – kaže Zlatko Pavić, zapovjednik DVD-a Đurmanec. 

GSS-ovci su se specijalnom opremom spustili pedesetak metara niz strmu stijenu, gdje je na 25 metara dubine između granja i stijene bio zaglavljen pas.

– Bio je preplašen, ali ne i ozlijeđen – rekao je Robert Erhard, pročelnik GSS-a iz Zagreba.

U akciji spašavanja sudjelovali su i Ivo Lauhner, Dinko Novosel i Dalibor Jirkal. Sve dok psa nisu izvukli na čistinu, Karlo Peček, koji je s prijateljima iz sela pratio akciju spašavanja, nije znao da je to njegov ljubimac, kujica zvana Jagoda, koja je veselo zalajala čim ga je ugledala.

– Odlutala je i ja sam je tražio, čuli smo lajanje iz šume, ali nismo znali gdje je – rekao je uzbuđeni Karlo.

Navodno je pas trčao za zecom i pao u ponor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije