Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Devetero ozlijeđenih

Spašavali ih helikopterom: Kod Raba se nasukao taksi-brod

Pomorska policija
Goran Kovacic/PIXSELL
30.08.2013.
u 13:24

Devetero članova posade je lakše, a troje teško ozlijeđeno, zbog čega su helikopterom prebačeni u KBC Rijeka.

U pomorskoj nesreći koja se dogodila jučer ujutro u rapskoj luci teško su ozlijeđena tri člana posade. Kod otočića Sv. Juraj u blizini luke Rab desetmetarski gumenjak, 'taxi boat' sa 15 članova posade udario je u lukobran. Devetero članova posade je lakše, a troje teško ozlijeđeno, zbog čega su helikopterom prebačeni u KBC Rijeka.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru dojavu o pomorskoj nesreći primila je ujutro, u 4.32 sati nakon čega je uslijedila koordinirana akcija spašavanja sa Lučkom ispostavom Rab i ekipom Hitne medicinske pomoći. U spašavanje su bila uključena i plovila Pomorske policije i Javne vatrogasne postrojbe. U 5,10 sati devetero povrijeđenih preuzela je ekipa HMP. Među 15 članova posade nalazilo se osam belgijskih i sedam hrvatskih državljana. U KBC Rijeka prebačeni su L. N. iz Malog Lošinja zbog otvorene posjekotine jezika, M. L. Iz Koprivince koji je zadobio lom kosti lica i belgijska državljanka D.D. Koja ima dublju posjekotinu lica. Ostali su uglavnom pretrpjeli lakše ozlijede, poderotine i udarce. Lučka ispostava Rab izražuje okolnosti ove nesreće. Gumenjak je u vlasništvu privatne charter tvrtke registrirane u Puntu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije