Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpisan je sporazum s Gradom

Spar će izgraditi cestu koja će voditi u Banficu pa je dati Gradu

spar
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
09.07.2014.
u 15:00

Susjedi budućeg trgovačkog centra strahuju jer će novu prometnicu brojni vozači koji dolaze iz smjera Čakovca koristiti kao prečac

Unatoč svojevremenim prigovorima susjeda trgovački centar Spar gradit će se na Banfici, na prostoru velikoga parkirališta za kamione.- Sa Sparom je potpisan sporazum oko odluke Gradskog vijeća od prije mjesec dana. Omogućeno je njime da se komunalna naknada, ukoliko nije plaćena, izvede u radovima. To znači da će investitor izgraditi javnu cestu i potom je predati gradu - izjavio je za Večernji list Goran Habuš, gradonačelnik Varaždina. Dodaje da bi izgradnja Spara mogla početi ove godine.

Iz Grada su inzistirali da za izgradnju ceste u ovom aranžmanu bude provedena javna nabava, iako je privatni investitor inače ne bi morao provesti. K tome, u povjerenstvu će biti i predstavnik Grada Varaždina koji je sličan model naplate komunalne naknade kroz izgradnju cesti upotrebljavao i u vrijeme prošloga gradonačelnika Ivana Čehoka.

Angažirana susjeda Gordana Bakal, koju smo kao i prošli put upitali za komentar, kaže da nemaju informaciju da bi bio uvažen bilo koji od zahtjeva susjeda te da nisu vidjeli glavni projekt. Nisu protiv centra, bolje to neko kamioni kaže, ali zanima ih izvedba.

- Tražili smo zeleni pojas i panoe, da se to izmakne od kuća. Osim toga, novu će prometnicu sad koristiti svi koji dolaze od Čakovca i njome ići kroz usku Banficu prepunu djece - kaže Gordana Bakal.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije