Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smiju se vjenčati

Španjolska legalizirala sklapanje istospolnih brakova

homoseksualci
AFP
07.11.2012.
u 07:51

Zakon o legalizaciji istospolnih brakova u Španjolskoj je donesen 2004. godine u vrijeme vladavine Socijalističke radničke stranke

Nakon što je Španjolski ustavni sud u utorak odbacio žalbu Narodne stranke (PP) kojom je zatraženo utvrđivanje ustavnosti zakona o legalizaciji sklapanja istospolnih brakova, Španjolska je postala jedanaesta država u svijetu koja je odobrila sklapanje brakova homoseksualnih parova.

Kako prenosi Klix.ba, španjolski ustavni sud ovu je odluku donio čak sedam godina od podnošenja prigovora PP-a koji je u svojoj žalbi naveo da taj zakon nije u skladu s Ustavom te kako se njime krše temeljne norme bračne zajednice.

Zakon o legalizaciji istospolnih brakova u Španjolskoj je donesen 2004. godine u vrijeme vladavine Socijalističke radničke stranke na čelu s premijerom Luisom Rodriguezom Zapaterom, a od tada pa do danas u Španjolskoj su sklopljena 22.442 istospolna braka.

Prva zemlja u svijetu koja je ozakonila istospolne brakove je Nizozemska, i to 2001. godine.

Komentara 14

Avatar Jana
Jana
08:53 07.11.2012.

Pričate o španjolcima a brzo ćemo imati istu stvar i u Hrvatskoj. Počinju već pripremati školsku djecu na to. Tko kaže nešto protiv taj je sudski proganjan. Po katolicima se može slobodno pljuvati do mile volje ali ne biti protivv istospolnih brakova, njihovog usvajanja djece i njihovih gay pride-ova. Moramo slijediti eu a tamo sjedi dobar dio ljudi kojima je moral i etika nešto što treba izbrisati iz memorije . Ovo je novo doba tobože napredka a nikada više korupcije , zatvorenih firmi, nezaposlenih i siromašnih mladih bez sigurnosti i ideala ,razorenih brakova i to ne govorim o Hrvatskoj.

Avatar abcd
abcd
09:41 07.11.2012.

odvratno

NO
novahrvatska
08:26 07.11.2012.

Kada PP ponovno osvoji vlast u Španjolskoj, neka odmah raspišu obvezujući referendum o tom pitanju pa da vidimo što obični Španjolci misle o tom pitanju i tako začepe usta tom tzv.Ustavnom sudu a ako treba neka jedno od pitanja bude i reforma Ustavnog suda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije