Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'To je linč!'
Povratak na članak

Ustavni sud definitivno poništio zakon o katalonskom referendumu

"Predaja nije uključena niti u jedan scenarij ove vlade", naglasio je glasnogovornik katalonske vlade Jordi Turull

Komentari 21

LU
Lujo123
20:36 17.10.2017.

Vele "demokracoja"a ne dozvoljavaju najdemokratskiji oblik neposrednog odlučivanja naroda - hebem te EU pravna stečevino!

VL
Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
23:56 17.10.2017.

Ustavni sud je pogriješio, svojom odlukom je dao legimitet referendumu. Pokrajina_entitet je sastavni dio države. Njezino izjašnjavanje je manje sporno, jer je niži sud (vrhovni) mogao odlukama stavit akte katalonskog parlamenta izvan snage jer su donešeni bez zakonskog uporišta. Miješanje ustavnog suda braneći jedinstvo države je ugrozilo državu, raspravljajući o referendumu i odlukama proizašlim iz njega priznalo je postojanje secesije. Ako secesije ima ustavni sud nemože legalno zasjedat i predstavljat nepostojeću jedinstvenu državu.

VL
Avatar MatanFrancetić
MatanFrancetić
01:40 18.10.2017.

Podrška Kataloncima !

VL
DH
dalibor.hren
03:57 18.10.2017.

E, moji Katalonci, ako nećete sad, naćete nikad!

VL
AA
aabbcc
22:21 17.10.2017.

Zasto glupi politicari narod ne puste ?, pa nije im to mlada pa da je biju i da ne smije otici od mladozenje. Primitivni su ti politicari ako misle silom drzati Katalonce...i u Spaniji i u EU., Sramota ! !!.

VL
LI
Lily7
17:30 18.10.2017.

Vlada Katalonije povlaci jako mudre poteze. Spanjolska vlada moze ukinuti autonomiju Katalonjie I poslati vojsku na ulice Barcelone

VL
MI
Miro
00:48 20.10.2017.

Mislim da se Spanjolska ponaša poput Srbije naspram bivših jednakopravnih republika u Jugoslavoiji. Kataloski narod ima naravno pravo izabrati svoj politički put u samnostalnost, kojemu nikakovi savezni zakon ne može niti smije stajati iznad volje naroda. Ako španjolski zakon cementorara svoje tzv. ustavno pravo na nasilo ponašanje mimo i protiv volje jednog naroda u Španjolskoj, tada se može očekivati trajni otpor protiv središnje, odnosno centračlističke vlasti. Španjolska i EU nažalpst igraju se vatrom. Junckerova država je pedalj širokla i pedalj dugačka, svejedno je rekao 1990. što će te male države kao Hrvatska. Juncker i njegovi iz Pučke stranke nisu na stanovištu slobode svim narodima , oni preferiraju dikaturu iz različitih središta, bilo državne ili EU Komisije. Takvu EU ne trebamo

VL
Avatar anticenzura
anticenzura
23:31 17.10.2017.

Ajde vi ''domoljubi'' sjetite se kada su vam Katalonci razvalili Kaptol i poklali narod na Visu u Srednjeme vijeku, pa onda navijajte za njih.

VL
LA
Laganese
04:52 18.10.2017.

Kako to da su se mogle odvajat republike u bivsoj Jugi a nemogu u Spanjolskoj ? Dvostruka internacionalna politika ? I Srbi da ste vi ovako pametno branili Sfrj teritorij kao Spanjolska bez rata ali pravno mozda se ta cijela Juga nebi mogla lagano raspasti. Spanjolci imaju pamet i to se vidi.

VL
Avatar Dalmatinka.
Dalmatinka.
23:01 17.10.2017.

Koliko krvi prolivene od strane naših predaka u ratu protiv Francove diktature...za što?...mogli bi se ovi Španjolci barem malo potruditi da imaju respekt prema svim onim ljudima koji su iz cilog svita dolazili da se bore za demokraciju u njihovoj zemlji, a neki su i život tu ostavili..

VL
BK
branko-kockica
18:43 17.10.2017.

Katalonski čelnici sami sebi skaču u čvaljava usta. Do referenduma su se još i mogli glupirati, ali sada više nema natrag. Kakva suspenzija neovisnosti, pa sad rade direktno protiv volje vlastitog naroda.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.