Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REKORD Osvojio Beckhamove četiri godišnje plaće

Španjolcu na lutriji zgoditak od 162,2 milijuna eura

09.05.2009.
u 10:25

Zasad nepoznati Španjolac osvojio je u petak navečer golemi dobitak od čak 126,2 milijuna eura, odnosno 932 milijuna kuna na lutriji Euro Millions, čime je potukao rekord koji je četiri godine, s osvojenih 115,4 milijuna eura (851 milijun kuna), držala irska kućanica Dolores McNamara.

Novi rekorder jedini je među milijunima igrača iz devet europskih zemalja zaokružio pet ispravnih brojeva, 4, 23, 24, 29 i 31, te dva dopunska broja, 8 i 9, potrebna za osvajanje glavnog zgoditka. Španjolac je zapravo imao jednu prema 76.275.360 šansi da pogodi svih sedam brojeva.

Iako je još nepoznato je li se novopečeni milijunaš javio lutriji kako bi preuzeo vrtoglavu svotu novca te što će učiniti s njome, da bi se dočaralo o kolikoj je količini novca riječ, izračunato je da dobitak odgovara cijeni dvaju airbusa A-320 ili pak četverogodišnjim primanjima Davida Beckhama, najbolje plaćenog nogometaša na svijetu. U našim okvirima zgoditak sretnog Španjolca odgovara otprilike godišnjem proračunu grada Rijeke.

Europska lutrija Euro Millions nastala je 2004. godine kad su se engleska, španjolska i francuska lutrija ujedinile u stvaranju lota s najvećim jackpotom u Europi. Uskoro su se navedenim zemljama pridružile Austrija, Belgija, Luksemburg, Irska, Portugal i Švicarska. Po visini jackpota s Euro Millionsom ne može se mjeriti nijedna nacionalna lutrija.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije