Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stisli ih dugovi

Spaladium Arena zatvorena jer Split ne plaća najam

'23.06.2009., Split - Policijsko vozilo ispred Spaladium Arene u Splitu. Policija je intervenirala u dvorani zbog pobune djelatnika americke firme Global Spectrum. Photo: Ivo Cagalj/24sata'
'Ivo Cagalj/24sata'
Autori: sv, ib/VLM, tok, dk, tr, ks
05.09.2012.
u 13:25

Arena Zagreb posluje u minusu, a osječka, varaždinska i porečka dvorana zasad nemaju problema

Spaladium Arena je zatvorena! Nema tehničkih uvjeta za rad, istekle su dozvole, atesti i osiguranje. U njoj više nema nikoga. Grad Split dužan je 21 milijun kuna za najamninu. Arena je dužna državi za porez 2,6 milijuna kuna, a dobavljačima pola milijuna. Tvrtka Sportski grad TPN, koja upravlja dvoranom, zatvorila je vrata Spaladiuma, a 13 se djelatnika neće iznenaditi ako se proglasi stečaj.

– Grad Split, Vlada i konzorcij izvođača odlučit će što će biti. Mi samo upravljamo objektom – rekao je Renco Posinković iz Sportskoga grada. U Gradu Splitu nemaju novca za najam i čekaju da Vlada, kao što je dogovoreno, prepiše zemljište na kojemu je sagrađena na Grad. Vlada će pomoći koliko bude mogla i tek mora odlučiti hoćemo li dati zemljište – komentirao je Čačić..

Ni najveća dvorana, zagrebačka Arena, nije profitabilna. Godišnju ratu najma Grad i Vlada plaćaju 7,2 milijuna eura, a hladni pogon stoji 10 milijuna kuna. – Iako smo popunjeni gotovo svakog vikenda, trebali bismo imati 20.000 eura dobiti svaki dan da bismo bili profitabilni, a to nije moguće – kazao je direktor Arene Zagreb Tomislav Pervan. Male dvorane posluju dobro.

– Osječka je dvorana građena prije svega kao nastavno-sportska. Svaki dan puna je od jutra do mraka – ističe Zrinka Pandžić, pomoćnica direktora tvrtke Športski objekti. Slično je i s varaždinskom i porečkom dvoranom. Problema s poslovanjem nemaju.

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
14:07 05.09.2012.

Taj nesretnik bi još gradio i poslovni toranj "koji bi iznajmljivao"... Kome? Pticama sericama? A da ipak raspišu narodni samodoprinos za saniranje megalomanskih poteza bivših komunjara? Pa da vidimo koliko je još ovaca spremno odreći se tako olako zarađene love.....

VE
velika
14:11 05.09.2012.

sjećam se ludovanja oko izgradnje svih tih dvorana za rukometno prvenstvo hm ne zaboravite da ih nisu gradile naše firme i da se u njih ugrađivao njemački parket a sad radnici Spačve vape za poslom ... anyhow, kad je većć izgrađeno treba se svim silama nastojati naći sadržaje, spojiti pripreme (ne samo naših repki) u Splitu s popunjavanjem kapaciteta isl meni hvale vrijedan poduhvat održavanja utakmice Medveščaka u Areni u Puli kad smo već napravili kapacitete koje nismo u stanju popuniti ... treba misliti "pomaknuto" i naći sadržaje kojima se mogu popuniti navedene dvorane

JA
jamanuša
14:31 05.09.2012.

govorija sam da je pogodna za prikupljati pet ambalažu odnosno skladištenje. sad više nije ni zato.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije