Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve za novac

Sovi i ekipi nije prošla obrana da su samo htjeli ispljuskati žrtvu

\'marinkovic_PXL_crn_101102\'
S. Miljević/PIXSELL
11.07.2011.
u 18:06

Mario Gilg osuđen je na tri godine zatvora, njegov imenjak Sova tri i pol, a Dalibor Marović na tri godine i dva mjeseca zatvora

Za otmicu Dine Marinkovića (38) u siječnju prošle godine, na Županijskom sudu u Puli proglašeni su krivima Mario Gilg (34) i Mario Sova (42) iz Zagreba te Dalibor Marović (33) iz Manjadvoraca. 

Danas su izrečene presude po kojima je Gilg osuđen na tri godine, Sova na tri godine i šest mjeseci, a Marović na tri godine i dva mjeseca zatvora. Mariju Gilgu produljen je i pritvor u kojem je od siječnja prošle godine, a Sova i Marović već služe neke druge kazne zatvora. Na izricanje presude optuženici nisu došli. Predsjednica sudskog vijeća Dorijana Dolenec Kujundžić kazala je da je nepobitno dokazano da su Gilg i u otmici ubijeni Popović (40), po uputama Sove i Marovića, izvršili otmicu Dine Marinkovića. 

Kanili su iznuditi 50 tisuća eura koje je Marinković, pokazalo se tijekom suđenja, imao nakon što je prodao svoj stan. Marinković je tijekom otmice ubio Mladena Popovića nakon što se domogao pištolja koji je Gilgu bio ispao. Tužiteljstvo je odbacilo prijavu protiv Marinkovića za ubojstvo držeći da je bila riječ o samoobrani. Sutkinja nije uvažila obranu optuženika koji su govorili da Marinkovića nisu htjeli ubiti niti su od njega tražili novac, već su ga samo ispljuskali. Cijeli se slučaj dovodio u vezu i s operacijom Balkanski ratnik i novcem koji je, navodno, ukraden od švercera kokaina.

 

Komentara 3

OB
-obrisani-
18:30 11.07.2011.

Tipovi već služe kazne a napravili su nova djela ? Zar to ne bi trebala biti otežavajuća okolnost ? Nisam pravnik ali kad si već osudjivan onda svako naredno djelo treba oštrije kazniti!

MU
mudri
18:51 11.07.2011.

opet taj sova,ima li koje ubojstvo,otmica ili trgovina drogom a da on nije umješan??????

CU
cunt
21:49 11.07.2011.

3 godine za ubojstvo, luda zamlja, za to u americi nebi dobil niti godinu dana,,,,,,,,,,blažena zemlja ta amerika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije