Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Droga i iznude

Sova je kupio stan pa ga je prepisao na pokojnog Tolića

\'07.12.2009., Pula - Alessandro Ausilio (39) iz Rijeke je ubijen, a Denis Dukic (33) iz Pule tesko ranjen u vatrenom obracunu koji se dogodio u nedjelju navecer oko 20.25 sati u obiteljskoj kuci u na
Saša Miljević/PIXSELL
11.03.2011.
u 21:00

Massimo Moratto na prošlom je suđenju svjedočio kao zaštićeni svjedok, ali je sam otkrio svoj pravi identitet

Na pulskom Županijskom sudu danas je nastavljeno suđenje Mariju Gilgu iz Zagreba, Mariju Sovi i Daliboru Maroviću zbog otmice Puljanina Dine Marinkovića sredinom siječnja prošle godine. Suđenje je potkraj prošle godine prekinuto zbog obrata u sudnici. Zaštićeni svjedok kodnog imena Zoltan Varga tada je otkrio svoj pravi identitet, odnosno da je on Massimo Moratto koji u biti poznaje trojicu optuženih. Moratto je kazao da je i dalje u strahu te da ne želi doći u sudnicu u kojoj se nalaze optuženici.

Sud je bio pod nadzorom specijalne policije, a optuženici su ušli s lisicama na rukama i nogama te u pratnji većeg broja policajaca. Moratto je u svojstvu svjedoka ipak dao iskaz putem videolinka. Govorio je o tome što zna o otmici Marinkovića, ali i o svojim odnosima s optuženicima. Moratto je kazao da su nalogodavci za otmicu Marinkovića Marović i Sova, a da su izvršitelji Gilg i Popović (kojega je Marinković u tijeku otmice ubio, op. a.) te da je sve to učinjeno zbog 50.000 eura koje je Marinković imao nakon što je prodao stan. Moratto, kazao je, Marovića zna već pet godina, a Sovu od prošle godine. Na dočeku Nove godine u Zagrebu upoznao ih je s Marinkovićem koji je tada govorio da bi u Zagrebu volio kupiti stan. Moratto je opisivao da je, nakon što se s obitelji preselio u Zagreb kupivši jedan stan, sve više živio u strahu od Marovića i Sove jer su mu prijetili i tražili novac na posudbu (koji poslije nisu vraćali), a sve na račun toga da će ga zaštititi od nekih ljudi.

– Otkrio sam da su se oni bavili preprodajom droge, od čega su kupovali stanove, zemljišta i skupe automobile. Sova je kupio stan u zgradi u kojoj sam i ja kupio stan. Taj stan Sova je prepisao na ime pokojnog Marija Tolića. Meni i mojoj ženi prijetili su i tjerali me da im dajem novac kako bi oni mogli raskošno živjeti. Mi smo živjeli u stalnom teroru, a oni više nisu ni krili preda mnom otmicu Marinkovića – kazao je Moratto.

Komentara 1

MU
mudri
10:42 12.03.2011.

taj sova je u svim kriminalnim kombinacijama,dokle će ga pravosuđe puštati da maltletira jadne Hrvate.Ubio je dečka na jarunu i dobio 4 godine robije,radi drogu na kile,ucjenjuje reketari,nabavlja oružje,dokle majke ti????Tko to stoji iza njega???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije