Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarna Utrka

Soundset Centar i Večernji list doveli 2. Utrku Djedova Božićnjaka u Zadar

Utrka Djedova Božićnjaka
Foto: PR članak
1/7
18.12.2015.
u 10:13

U subotu 19. prosinca po prvi se put u Zadru održava humanitarna Utrka Djedova Božićnjaka koja se u skolpu projekta SVI zaJEDNO za RADOST BOŽIĆA uz Ultra Sonik, a sve zahvaljujući autoru Aleksandru Kovačeviću i veseloj ekipi radija Soundset Centra. Ove godine se utrka iz Zagreba, gdje je prošle godine prvi put održana, „preselila“ u Zadar. Najmanje 300 Djedova Mrazova potrčat će u subotu ulicama Poluotoka, a slika trčećih Djeda Mrazova“ iz Zadra obići će čitavu Hrvatsku pa i svijet. No to je samo dio programa koji će se događati u subotu u gradu u sklopu ovogodišnje manifestacije Advent u Zadru.

- Ovakve se utrke uvijek održavaju u metropolama, Zagreb je ove godine izgubio utrku Djedova Mrazova, a Zadar je dobio, što znači da je postao metropola – kazao je u šali Kovačević na konferenciji za novinare u četvrtak u Ledani, upitan je li se gradonačelnik Zagreba Milan Bandić „naljutio“ zbog gubitka utrke koja je u Zagrebu imala veliku popularnost.

- Cilj je da se obiteljima, korisnicima socijalne samoposluge, omogući čaroban Božić, pa će se prije utrke prikupljati darovi za djecu tih obitelji – slatkiši i igračke. Pozivamo građane da dođu na utrku gdje će dobiti besplatno odijelo Djeda Božićnjaka, a oni koji ga ne dobiju mogu ponijeti sa sobom božićnu kapicu i također sudjelovati u utrci. Neka ponesu slatkiše i igračke, koliko tko može, te ih daju kao svoj prilog za djecu siromašnih obitelji kako bi svi imali lijepi Božić – kazao je Kovačević i sam za ovu priliku prerušen u Djeda Božićnjaka.

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici skupina koje su se uključile u humanitarnu utrku: Tornadele, Tornado, Biciklistički klub Sv. Krševan, Veterani, Boksački klub, Relaksice i ostali, a iznimno zadovoljstvo akcijom iskazao je i voditelj Socijalne samoposluge Igor Blaslov.

Utrka započinje okupljanjem na Trgu Petra Zoranića (Advent u Zadru) u 10 sati, nakon čega se u 11 sati očekuje dolazak kostimiranih biciklista na Branimiru odakle će preko mosta krenuti do Narodnog trga i Trga Petra Zoranića. U 11.20 forimirat će se kolona i poći prema startu utrke uz mimohod sudionika preko Kalelarge do Pozdrava Suncu. U 11.45 polazak je prema Forumu gdje će se, ispred crkve Sv. Marije, održati program Zadarskog plesnog ansambla. Točno u podne starta utrka koja nije natjecateljskog karaktera već je važno samo sudjelovanje uz promociju pravilnog načina hodanja za zdravi život. Utrka će ići s Foruma šetnicom do rive, potom će skrenuti lijevo prema Sveučilištu u Zadru, okrenut će oko spomenika Špira Brusine do Pozdrava Suncu i povratkom preko rive prema cilju koji je na istom mjestu na Forumu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije