Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREĆE MASOVNO CIJEPLJENJE

Šostar: Zagreb bismo mogli procijepiti za dva i pol do tri mjeseca

Zagreb: Šostar i Capak na Velesajmu, novoj lokaciji za COVID 19 testiranje
Matija Habljak/PIXSELL
18.02.2021.
u 09:24

Za treću fazu cijepljenja dogovoreno je s gradonačelnikom Milanom Bandićem da se otvori megacentar za cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar rekao je u emisiji ''Dobro jutro, Hrvatska'' da je 400 liječnika obiteljske medicine izrazilo volju da cijepe te da će uz njih biti otvoreno još i 19 punktova.

Dogovoreno je, kaže, da će dostaviti jednu bočicu Modernina i tri bočice AstraZenecina cjepiva, a ovisno o broju prijavljenih pacijenata, dostavit će i veću količinu ako bude moguće.

Za treću fazu cijepljenja dogovoreno je s gradonačelnikom Milanom Bandićem da se otvori megacentar  za cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu.

– Uzeli bismo dva paviljona i uz pomoć liječnika, medicinskih sestara i tehničara cijepili bi smo 10.000 ljudi dnevno. Zagreb bismo mogli procijepiti za dva i pol do tri mjeseca – rekao je Šostar.

Na pitanje hoće li biti novog popuštanja mjera, rekao je kako to treba pitati Nacionalni stožer, ali da on ne vjeruje da će biti tako brzo.

– Pogledajte što se događa u Slovačkoj. Jučer su imali 12.500 novooboljelih. Njihov bolnički sustav je na koljenima i traže pomoć od drugih država. Novi sojevi su u igri, treći val još nije počeo, a možemo ga očekivati, rekao je te istaknuo da podržava sve odluke Nacionalnog stožera jer, kako je rekao, ne treba se prerano opustiti – rekao je Šostar.

VIDEO Od 15. veljače kava za van, otvaraju se teretane, kladionice, škole stranih jezika...

Ključne riječi

Komentara 10

TM
trade_mark
10:25 18.02.2021.

naglasak je na mogli BISMO. ali naravno da se to NEĆE dogoditi. pa znamo svi kako funkcionira zagreb.

Avatar abakus
abakus
09:35 18.02.2021.

Ma već ste vi Zagreb dobro procijenili (lapsus u naslovu sigurno nije slučajan) i ocijenili kako biste ga što bolje opljačkali... Kakva su vremena došla da ovaj besramnik ljudima nešto govori umjesto da se odavno zavukao u mišju rupu i nestao s vidokruga poštenim ljudima...

HA
HERCEGOVA@AC
09:44 18.02.2021.

"Zagreb bi mogli procijeniti u roku dva i pol-tri mjeseca", nisam razumio što bi to u Zagrebu trebalo PROCIJENITI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije