Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Američko-mađarski milijarder

Soros: Dajem milijardu za borbu protiv tirana

George Soros
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
25.01.2020.
u 23:04

Nacionalizam se širi svijetom, ustvrdio je Soros, a najveći i najstrašniji nazadak bilježi se u Indiji, upozorio je Soros optuživši indijskog premijera Narendru Modija kako je stvorio hindusku nacionalističku državu.

Američko-mađarski milijarder George Soros također je govorio na skupu u Davosu gdje se obvezao dati milijardu dolara za borbu protiv erozije civilnog društva kroz jačanje novog projekta mreže sveučilišta. Svijet je, kako kaže, sve više pod kontrolom diktatora i onih koji to žele postati, a u opasnosti je i od klimatskih promjena.

Čovječanstvo je na prekretnici te će događanja sljedećih godina odrediti sudbinu vladara poput Donalda Trumpa i Xi Jinpinga kao i svijeta u cjelini. Open Society University Network, mrežu sveučilišta otvorenog društva, nazvao je najvažnijim projektom svojega života koji treba biti međunarodnom platformom za naobrazbu i istraživanje kojoj se mogu pridružiti sva postojeća sveučilišta svugdje u svijetu.

Nacionalizam se širi svijetom, ustvrdio je Soros, a najveći i najstrašniji nazadak bilježi se u Indiji, upozorio je Soros optuživši indijskog premijera Narendru Modija kako je stvorio hindusku nacionalističku državu. Za Trumpa je rekao kako je “američku ekonomiju doveo do pregrijavanja, a ona se u takvom stanju ne može držati predugo”.

– Da su izbori danas, Trump bi sigurno bio izabran zbog sadašnjeg rasta. Ali izbori su tek za deset mjeseci – rekao je. Kineskog predsjednika Xija optužio je za ukidanje osobnih sloboda i centralizaciju vlasti u svojoj osobi.

Ključne riječi

Komentara 65

KA
kajinx
23:20 25.01.2020.

Globalisti !!! Cilj globalista je uništiti obitelj, pa religiju, pa nacionalnost, pa granice, onda države. Na kraju, s ovcama mogu radi šta hoće i tako vladati svijetom.

BA
bartol123
23:41 25.01.2020.

Ono kada ti globalist soli pamet...svi smo mi isti ali ja imam milijarde a ti Afriko služi mi za izvlačenje prirod.bogatstva i novca..Ovoga ni Bog nece ...

Avatar jeremija1
jeremija1
23:37 25.01.2020.

A kaj je to starog briga za Indiju ? Stari je dvaput bankrotiral na burzi, to sam ga ja u interviewu čul kad je rekal. Zgubil puste milijune, ak ne i milijarde. I sad takvog špekulanta zanimaju nekakva "ljudska prava" ? Ne može siromak sigurno zaspati od brige za naše dobro. Duševan neki čovik. Kak bi Presvetli rekal : "Najte dečki, prosim vas ..."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije