Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRODAJA NAMJEŠTAJA

Šoping u IKEA-i postati će još zabavniji, moći ćete im prodati ono što vam je dosadilo

Ikea
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
14.10.2020.
u 09:19

Stari namještaj, stolice, ladice, ormarići i sve kupljeno u IKEA-i, ubrzo će se moći i prodati nazad,a za procijenjenu vrijednost dobivati će se vaučeri.

Najveća svjetska kuća namještaja, a i jedna od najpoznatijih, IKEA najavila je novi uzbudljivi projekt pod imenom "Buy back". Naime, projekt  je inicijative kojom će Ikea pokušati poslovati potpuno klimatski pozitivno do 2030. godine, javlja Reuters. 

Stari namještaj, stolice, ladice, ormarići i sve kupljeno u IKEA-i, ubrzo će se moći i prodati nazad,a za procijenjenu vrijednost dobivati će se vaučeri. Vaučeri će se moći potrošiti samo u trgovinama Ikea-e, a njihova vrijednost ovisi o stanju. Namještaj "bez ogrebotine" i "kao novi" moći će se prodati za 50% izvorne cijene, a "vrlo dobri" predmeti će se moći prodat za 40% prvotne cijene, dok će se za "dobro iskorištene" dobivati 30% izvorne cijene. 

Ono što se možda neće svidjeti kupcima je da se namještaj i predmeti moraju vratiti potpuno sastavljeni

IKEA je priopćila da vaučeri neće imati ograničeni rok trajanja, čime žele potaknuti kupovanje namještaja samo kad je ono "uistinu potrebno"

"Čineći održivi život jednostavnijim i dostupnijim, IKEA se nada da će ova inicijativa pomoći svojim kupcima da se usprotive prekomjernoj potrošnji ovog Crnog petka, ali i u nadolazećim godinama.", rekli su iz IKEA-e. 

Prodani namještaj neće se ponovo prodavati, već će biti recikliran ili doniran u humanitarne svrhe, objasnili su. 

 

Ključne riječi

Komentara 1

SA
samoborka
20:26 14.10.2020.

Šopanje gusaka se nastavlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije