Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNS-ovci u Karlovcu

Sonja Konig pohvalno o izbornom zakonu

HNS-ovci u Karlovcu
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/5
14.02.2015.
u 14:18

HNS-ovci u Karlovcu dijelili poklone z Valentinovo

HNS-ovci, na čelu s Denom Žabčićem, predsjednikom županijskog vijeća stranke, te s gošćom Sonjom Konig, saborskom zastupnicom stranke, družili su se s građanima u središtu Karlovca i prolaznicima dijelili poklone z Valentinovo.

Tom prilikom saborska je zastupnica govorila o ulozi žena u politici i pohvalila novi Izborni zakon. Smatra kako je zakon velik iskorak prema daljnjoj demokratizaciji društva i ravnopravnosti spolova jer uvjetuje da svaki spol bude zastupljen najmanje 40 posto na izbornoj listi kako bi list bila pravovaljana.

Smatra pravednom i odluku da svatko tko je pravomoćno optužen i izvršava kaznu zatvora veću od šest mjeseci i kojima je takva kazna propisana u vrijeme raspisivanja izbora neće moći bit kandidat niti na jednoj listi.

>> Maske padaju, nitko, osim SDP-a, ne želi raspravu o lošem radu 

>> Sabor donio Zakon o izboru zastupnika, evo tko se (ne) može kandidirati na izborima

Komentara 5

BA
bakulušić
16:38 14.02.2015.

Neka Stranka 1 % samostalno izađe na izbore, ja ću im bez grižnje savjesti dati svoj glas. Zašto se boje izmjeriti svoj politički rejting?

MX
MXLCLGTG
17:32 14.02.2015.

Nametnuti izborni zakon od strane vladajuci je silovanje demokracije i takvi zakoni se nikako ne bi smjeli donositi bez veceg koncezusa a sabor je jos jedanputa pokazo svoju ozbiljnost hocu reci stranacku poslusnost i nikako se ne moze reci hrvatski sabor nego stranacki sabor.

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
20:00 14.02.2015.

Svih 6 članova hns-a u Karlovcu odazvalo se akciji. Odaziv članstva na ovoj akciji je bio 100% i zato nije ni čudo da je dobio medijski prostor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije