Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Sombor prešućuje da je Parčetić bio Hrvat

Sve njegove zasluge za Sombor danas nisu dovoljne da ga se barem netko službeno prisjeti. Nezgodno je što je bio Hrvat.

Komentari 3

KO
Konstantinos
23:07 23.02.2021.

Toliko o današnjoj multikulturnoj, multinacionalnoj Vojvodini u današnjoj žalosnoj i od EU sve daljoj Srbiji. Nekada je Vojvodina hranila Srbiju i bila puno bogatija a danas je opustošena i opljačkana, i sve to za samo 30 godina. Imamo povijest i ljude na koje možemo biti ponosni a njihov značaj i doprinos civilizaciji i napretku nezahvalno prešućuje. Hvala na tekst i podsjetnik!

VL
IS
istinomer
19:36 24.02.2021.

Pa i Hrvati negiraju da su Borojević , Tesla , Ruđer Bošković Srbi . Uostalom Parčetović je od parčeta ( parče , deo nečega ) , a kada u Hrvatskoj zatražim parče pice , kažu mi da ne znaju štaa je to , i pitaju da li možda želim komad pice . Da je po poreklu Hrvat bio bi Komadinić , Komadić , Komadović i sl .

VL
UL
Uland
13:50 01.03.2021.

Ma gluposti, u Srbiji se možeš izjasniti šta god hoćeš da si, Hrvat se izjašnjava da je Hrvat, Rusin da je Rusin, Slovak da je Slovak, Mađar da je Mađar, Vlah da je Vlah, pa i Bunjevac ima pravo da se izjasni da je Bunjevac, a sad što Hrvati smatraju da su Bunjevci Hrvati zato što su katolici a sami Bunjevci kažu mi smo Bunjevci, pa ko sa mu zabrani onda, pobogu još uvek ima ljudi što se izjašnjavaju da su Jugosloveni, svako ima pravo da se izjašnjava kako hoće

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.