Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADIKALNA INTERPRETACIJA ŠERIJATSKOG ZAKONA

Somalka kamenovana zbog preljuba

al-shabaab
Reuters
19.11.2009.
u 09:41

Svaka žena koja je ikad bila udana, ili razvedena, a upustila se u intimni odnos, može biti proglašena krivom za preljub što se kažnjava smrću kamenovanjem.

Krvožedni promatrači, njih dvjestotinjak, nisu se maknuli s mjesta gledajući kako pripadnici militantne islamističke skupine Al-Shabab kamenuju 20-godišnju ženu u središtu malog mjesta sjeverozapadno od glavnoga somalskog grada Mogadisha.

Sudac koji radi za Al-Shabab kazao je kako je žena nakon razvoda imala aferu s neoženjenim 29-godišnjim muškarcem, zbog čega je osuđena za preljub. Ranije je rodila mrtvorođenče. Muškarac je kažnjen sa stotinu udaraca bičem.

U južnom somalskom području pod nadzorom ove islamističke skupine na snazi je strogi šerijatski zakon. Prema njihovoj interpretaciji šerijata svaka žena koja je ikad bila udana, ili razvedena, a upustila se u intimni odnos, može biti proglašena krivom za preljub što se kažnjava smrću kamenovanjem. Svaka osoba koja ima seksualni odnos prije braka, kaznit će se pak sa stotinu udaraca bičem.

Ranije ovog mjeseca zbog preljuba je kamenovan jedan muškarac. Njegova trudna djevojka pošteđena je dok ne rodi. Također, kamenovana su i dvojica muškaraca prošlog mjeseca pod optužbom za špijunažu, a prošle je godine 13-godišnja silovana djevojčica okončala svoj život kao i nesretna somalska preljubnica u utorak. Na glavnom gradskom trgu živu su je zakopali do pasa pa kamenovali do smrti pred promatračima.

Predsjednik Somalije Sharif Sheikh Ahmed nema kontrolu nad radikalnim islamistima.


Ključne riječi

Komentara 27

RO
RobyRoby
10:40 19.11.2009.

sretni sizif. pa vecina iranaca prelazi na krscanstvo kad napusti iran, samo djeluju potajno jer ih je strah za ostatak obitelji u iranu

OB
-obrisani-
10:45 19.11.2009.

Roby, ja imam odlicno iskustvo s Irancima, kojih ovdje u Svedskoj ima vise od 35 000. Oni su kao mi europljani, i vole USA, a to jako boli mule i ajatole ... Lijepe Iranke mozete vidjeti na bloggu svedskog krscanskogskog mislioca, Stefana Sturessona, daleko dolje. Molim redakciju VL, da ne skine odmah internet adrese!!!! http://stefansturessonsblog.wordpress.com/

LI
Libela
10:09 19.11.2009.

Kaže se Somalka, kao Australka, a ne Somalijka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije