Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokušaj otmice

Somalijski pirati ponovo napadaju: Gusari zauzeli talijanski brod

\'Photo taken on January 4, 2010 shows armed Somali pirates carrying out preparations to a skiff in Hobyo, northeastern Somalia, ahead of new attacks on ships sailing in the Gulf of Aden. Greek cargo
AFP/Pixsell
10.10.2011.
u 21:11

Pet somalijskih gusara napalo je i pokušalo preuzeti talijanski brod Montecristo.

Talijanski brod Montecristo napali su somalijski pirati, izvještava Reuters. Tvrtka D'Allesio Grup, u čijem je brod vlasništvu, izjavila je kako su pirati javili da je brod otelo pet naoružanih muškarca. Izvor blizak tvrtki izjavljuje kako se vjeruje da su napad počinili pirati, no nitko to ne može točno potvrditi.

Brod je prevozio 23 putnika iz Italije, Indije i Ukrajine.

U Somaliji vlada bezakonje već 20 godina nakon pada diktatora, a piratstvo je u porastu. Pljenidbom trgovačkih brodova i plovila pirati na otkupninama zarade desetke milijuna dolara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije