Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
motivacija

Soljačić s 5000 dolara nagrađuje najboljeg na maturi

Marin Soljačić
Foto: Youtube Screenshot
22.05.2015.
u 00:05

Pet tisuća dolara dobit će maturantica, odnosno maturant koji na državnoj maturi najbolje riješi test iz matematike na A razini i iz fizike

Hrvatski znanstvenik Marin Soljačić, profesor na Massachusetts Institute of Technology (MIT) u Bostonu, donira pet tisuća dolara koje će dobiti maturantica, odnosno maturant koji na državnoj maturi najbolje riješi test iz matematike na A razini i iz fizike.

Nagradu "Soljačić" dobitniku će 31. srpnja osobno uručiti njezin donator uz ministra znanosti, obrazovanja i športa Vedrana Mornara.

Dodjeljivat će se, doznajemo, i sljedećih godina, a profesor Soljačić time želi pokazati da se izvrsnost prepoznaje i cijeni te mladima dati dodatnu motivaciju za daljnji napredak.

Soljačić kaže da su i njega za uspješan rad i zavidne rezultate motivirale nagrade koje je dobio, a utemeljili su ih imućni donatori.

>> Soljačić pomaže nadarenoj djeci

Komentara 1

Avatar Vigo__the__Carpathian
Vigo__the__Carpathian
09:23 22.05.2015.

Pogledaj ovo,ovdi niti jedan komentar (kao i redovito u rubrici "napustene zivotinje"), brige nas Hrvate za bilo sto.A o politici,ljevima,desnima,partizanima,ustasama,cetnicima,te domacin vrsnim glazbenim umjetnicama komentara toliko da mos enciklopediju sastaviti.Zalosno i tuzno,pravi smo balkanski lonac!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije