Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obnova nakon potresa:
Povratak na članak

Solidarnost nije kad porezni obveznik svojim novcem financira nečiji lifestyle

Zagrebački je slučaj, zbog opsega nastale štete, trebao poslužiti za podvlačenje crte i uvođenje reda u područje prevencije obrane i sanacije od prirodnih nepogoda, a ovim zakonom dogodilo se suprotno – zacementiran je nered

Komentari 5

Avatar Asterix
Asterix
18:26 05.10.2020.

Na ovo sam upozoravao odmah nakon što se počelo pričati na koji način će se financirati obnova i naravno, nakupio minusa. Solidarnost je OK do određene mjere ali je potrebna i odgovornost. Po meni, ovako nešto ne bi trebalo ovo proći ni u socijalizmu a kamoli u tržišnoj ekonomiji. Netko ulaže u kvalitetnu gradnju, osiguranje, odriče se koječega i sada mu se uzima za dio neodgovornih pojedinaca. Netko će reći, ima tu starijih siromašnih ljudi koji nikako nisu u stanju financirati obnovu. Bili su i oni mladi. Uostalom, kad nešto više ne možeš priuštiti, odrekneš se toga. Dakle, prodaš nekretninu na skupoj lokaciji i kupiš jeftiniju na periferiji pa i u Slavoniji ako drugačije ne ide.

VL
KO
Komentar
18:19 05.10.2020.

Sve pod krinkom solidarnosti.dok je s javnim novcem.

VL
AN
Antiflašist
18:10 05.10.2020.

Ovo je cisti lopovluk, s ovim treba na Ustavni sud, zasto bi ja placao obnovu necije privatne imovine? da li ce poreski obveznici obnoviti fasadu na mojoj kuci, ako ne, zasto meni ne a njima da? potres nije uzrokovala drzava i nije duzna to platiti.

VL
DU
Deleted user
18:35 05.10.2020.

Isključivo treba pomoći u obnovi zaštićene povjesne sredine kao i obiteljima socijalne kategorije koje ne mogu same obnoviti svoj jedini dom. Svima ostalma koji imaju za obnovu ili im to nije jedina nekretnina u kojoj stanuju bi trebali biti preskočenii od strane grada ili države. Dakle isključivo povjesne zgrade i socijalna kategorija.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.