Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sokolar najavio žestok udar policije na zadarsku mafiju!

Sokolarov mandat od samo devet mjeseci doživljava se kao uvođenje reda u PU zadarsku. .
25. ožujka 2010. u 18:07 1 komentara 8 prikaza
'25.03.2010., Zadar-Novi nacelnik Zadarske Policijske Uprave Zlatklo Sokolar. Nacelnik Zlatko Sokolar dosao je iz Policijske uprave Dubrovacke.   Photo: Zeljko Mrsic/PIXSELL'
Foto: 'Zeljko Mrsic/PIXSELL'

Žestoko ćemo udariti na organizirani kriminal u Zadru. To je na jučerašnjem predstavljanju novinarima izjavio novi načelnik PU zadarske Zlatko Sokolar. Kada će to biti i na koga je mislio, novinari nisu doznali, no Zlatko Sokolar izjavom da je u ukupnom postotku razriješenih kaznenih djela samo jedan i pol posto onih koja se odnose na organizirani kriminal u Zadru nije dovoljno i jasno je istaknuo da očekuje, a to je i najavio, veći pomak u tome segmentu.

Smjena Ivana Miočića?

Novi načelnik PU zadarske jučer nije spomenuo ni imena načelnika odjela i postaja koje, kako je rekao, ne želi smijeniti nego eventualno rotirati. No, tvrdnjom da će u slučaju načelnika druge policijske postaje, koji je u alkoholiziranom stanju službenim automobilom dok nije bio na dužnosti nedavno skrivio prometnu nesreću, postupiti sukladno svojim ovlastima jasno je najavio smjenu Ivana Miočića.

– Nisam ovamo došao smjenjivati, već od postojećeg kadra izvući najviše, a mislim da su uvjeti koji ovdje postoje i ekipiranost uz žešći ritam jamstvo da ćemo podići razinu učinkovitosti. No, ne ovisi sve samo o policiji – okrznuo se Z. Sokolar i drugih državnih institucija u borbi protiv kriminala.

Dolazi i Karamarko

Tvrdnjom da mu mandat u PU zadarskoj traje najviše devet mjeseci, priznao je da je on u Zadru privremenom rješenje.

– U to vrijeme mislim i pripremiti novog načelnika za preuzimanje dužnosti. O svemu će više reći ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, koji će doći u Zadar nakon Uskrsa – rekao je Zlatko Sokolar i zahvalio na dosadašnjem radu načelniku PU zadarske Antonu Dražini, ali i šefu krim-policije Antonu Novoseloviću, koji ide u mirovinu.

Zoran Mamić
DVA PUTA U SMRTNOJ OPASNOSTI
Život Zorana Mamića visio o koncu, tu nesreću preživi tek jedna od tisuću osoba
ZŠEM
ZŠEM
Zbog ovih profesora gotovo svi studenti pronađu posao u prvoj godini dana nakon završetka studija
  • nikkon18:

    nemoj zlatko tako žestoko, ako boga znadeš. doli dok si bija u dubrovniku mafija se neće refat, ko zna kad.