Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema privatnosti

Šokirani? Špijuniraju nas putem Facebooka, Googlea, Skypea...

\'An illustration picture shows the log-on screen for the website Facebook, in Munich February 2, 2012. Facebook unveiled plans for the biggest ever Internet IPO that could raise as much as $10 billio
Reuters/PIXSELL
07.06.2013.
u 10:02

Američka NSA (Agencija za nacionalnu sigurnost) i FBI izravno su spojeni na servere devet vodećih američkih internetskih tvrtki u programu kodnog imena PRISM

Američka NSA (Agencija za nacionalnu sigurnost) i FBI izravno su priključeni na servere devet vodećih američkih internetskih tvrtki, čime prate i prikupljaju fotografije, audio i videodokumente, e-mailove i ostale podatke koji analitičarima omogućuju špijuniranje privatnih osoba, prenosi WashintonPost.

Tajni program kodnog imena PRISM nije bio otkriven javnosti, a osnovan je 2007. godine. Neimenovani izvor iz američke vlade potvrdio je postojanje programa Reutersu, a članovi Kongresa koji su znali za taj program bili su obvezani tajnošću.

Riječ je o tvrtkama Microsoft, Google, Yahoo, Facebook, PalTalk, YouTube, Skype, AOL i Apple. Program se i dalje širi, dok nove kompanije otvaraju pristup svojim podacima.

Američka administracija sinoć je priznala postojanje PRISM-a, no naglašava da se koristi za nadzor neameričkih državljana i vrlo im je koristan u borbi protiv terorizma.

>>Belgijski špijuni otkrili svoj identitet na Facebooku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije