Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera hipokrat

Šokirani smo, Farmalove lijekove smo propisivali manje nego druge

Farmal (1)
Marijan Susenj/PIXSELL
14.11.2012.
u 21:05

Kako to farmaceuti znaju sve naše osobne podatke, pitaju se liječnici koji su obuhvaćeni istragom u aferi Hipokrat

Liječnik Đuro Pervan iz Čakovca kaže da se njegovo ime pogreškom našlo na crnoj listi liječnika koji su obuhvaćeni akcijom Hipokrat.

– Iznenađen sam jer nikad nisam surađivao s tvrtkom Farmal na način da sam uzimao bonove ili odlazio na plaćena putovanja. Njihove sam lijekove rijetko propisivao, gotovo najmanje od svih farmaceutskih kuća. No, bilo je pokušaja s njihove strane. Oni su poznati po tome – kazao je Đ. Pervan te dodao da nitko iz policijskih krugova ili iz USKOK-a s njim nije kontaktirao.

– Moguće je da sam negdje na popisu Farmala kao liječnik s kojim su pokušali surađivati ili to planiraju. Ne znam doista o čemu je riječ.

Ksenija Tomac - Brinje

Našla se na popisu liječnika koji su surađivali s tvrtkom Farmal iako po struci nije liječnica nego magistra farmacije. Tužnim glasom rekla je da ne zna zašto je njezino ime na listi. – Farmaceut sam, ne propisujem lijekove, samo ih izdajem preko liječničkog recepta. Ako je lijek Farmalov, izdajem taj lijek, ako je od druge tvrtke, izdam taj. Ni s jednim liječnikom nisam blisko surađivala, sve je oduvijek bilo profesionalno – kazala nam je farmaceutkinja zaposlena u ljekarni te dodala da s njom nitko nije kontaktirao, ni iz policije ni iz drugih institucija.

– Zaprepaštena sam, zbunjena i zatečena situacijom. Ovo će ostaviti velikoga traga na mene jer ništa nisam skrivila.

Dario Čurik - Zagreb

Taj liječnik preferira, kaže, hrvatske lijekove. Ako je uzeo mito, kaže, neka mu se dokaže, no on se ne boji jer je nevin, ni od koga ništa nije uzeo. Pita se kako je moguće da sve farmaceutske tvrtke imaju njegove osobne podatke – OIB, broj telefona...

Štefanija Kukec - Varaždinske Toplice

Šokirana je što je njezino ime objavljeno na listi liječnika koji su primali mito od Farmala.

– Izvan sebe sam, uopće ne znam što bih rekla jer sam previše šokirana. Nikad nisam dobila ništa od Farmala, a njihove lijekove propisivala sam jednako kao i druge, još i manje – kaže liječnica kojoj je godinu dana do mirovine.

– U posljednje četiri godine nisam bila ni na jednom kongresu osim onih koji su bili u Varaždinskim Toplicama, jer imam bolesnu majku. Vozim auto koji sam sama otplatila, a namještaj u ordinaciji star je trideset i pet godina, a izradio ga je muž od iverice.

Kaže kako su predstavnici Farmala bili kod nje i nudili joj suradnju, no ona nije na to pristala.

Željko Pritišanac - Belišće

– Neki nam lijekovi “uđu u pero” i propisujemo ih. To nije ništa pristrano, nego je tržište lijekova sve veće pa ih ne možemo sve popamtiti – kaže. Ne zna je li bio pod istragom, no nitko mu, tvrdi, nije nudio mito.

>> Dijelili su sve, od novca i japanki, do namaza i deterdženta...

Ključne riječi

Komentara 5

BK
bez.komentara
21:39 14.11.2012.

Ja sam kod djeda pogledao tablete od 10 kutijica dvije su od Farmala,ostali su od Plive,Krke i možda još nekih i uvijek iste dobije tablete,tako da je kod mnogih doktor to rutina,samo prekopiraju recept...

FR
Freedooom
22:03 14.11.2012.

vrijeme je da se farmi i psihijatriji stavi soli na rep. Nestle nije nista bolji, jer u svoim produktima imaju aspartam. Ma dosta vise ove bagre! Ovo je samo pocetak. U njemackoj nema vise prisilnog lijecenja u psihijatriji u americi se sve manje propisuju psiho-tablete (djeci). Zapamtite, ovo je samo pocetak. Bit ce toga jos, dolazi vrijeme ciscenja!!!

FR
friz
07:35 15.11.2012.

zar vam sve ovo ne izgleda kao nekakav dogovor močnih korporacija domaćih i stranih protiv malih i gotovo marginalnih sa svega 2% učešća.Zar nije čudno da liječnici koji su podmičeni nisu završili u pritvoru,a Farmalci jesu?Bojim se da bi liječnicici nakon velikog oprosta grijeha nakon cinkarenja,zajedno sa famoznom novinarkom mogli biti ,ako već i nisu debelo nagrađeni,tamo negdje na nekakvom simpoziju u inozemstvu.Kao što znamo generički lijekovi su znatno jeftiniji od onih pravih,pa ne vidim razlog podmičivanja,već upravo vidim ovo što sam napisao.Uništiti opasne proizvođaće generičkih jeftinijih lijekova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije