Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE IH JE VIŠE

Šokirani Austrijanac: 'Upomoć! Zmija se hoće sa mnom tuširati'

zmija
Pixabay
13.08.2021.
u 17:51

Fridrich je za Heute rekao kako je na kraju sve dobro završilo, ali da nikome ne bi poželio da se nađe u takvoj situaciji. Kako je napomenuo, cijeli dan, bez obzira na sretan završetak, nije mogao doći k sebi

Zmijolovci u Austriji ove godine imaju pune ruke posla. Nikada više zmija u stambenim prostorima. Izvlače ih iz WC školjki , kupaona, ispod kreveta i trosjeda, automobila.... Samo nekoliko mjeseci nakon što je piton ugrizao 65-godišnjeg Austrijanca u Grazu za genitalije dok je sjedio na zahodskoj školjci, te nakon toga još jedne šokantne šetnje pitona WC-om 68-godišnje Bečanke, danas austrijski dnevni list Heute na naslovnici izvještava o još jednom susretu s zmijom u kupaoni.

Točnije rečeno o zajedničkom tuširanju šokiranog Austrijanca Thomasa Fridricha (30) iz Matzlesa u Donjoj Austriji s zmijom smukuljom. Pod naslovom „Upomoć! Ova se zmija hoće zajedno sa mnom tuširati“, list Heute piše o strahu koji je preživio 30-godišnji biker kada je ušao u tuš kabinu da se istušira nakon što se je sav znojan vratio kući s izleta svojim motorom.

"Kada sam otvorio vodu, odjednom sam primijetio da nisam sam: Na otprilike 30 centimetara udaljenosti od mene sa mnom se tuširala i zmija. Smotana na polovici visine tuš kabine, između staklenih vrata“, ispričao je prestrašeni biker dodavši: "Prvo sam bio u šoku i nisam se usudio ni pomaknuti. Kada sam se polagano pribrao, pozvao sam u pomoć moga oca".

Fridrich je za Heute rekao kako je na kraju sve dobro završilo, ali da nikome ne bi poželio da se nađe u takvoj situaciji. Kako je napomenuo, cijeli dan, bez obzira na sretan završetak, nije mogao doći k sebi. "Kada smo otac i ja zajedno uhvatili oko 60 centimetara dugu zmiju, vidjeli smo da je to smukulja čiji ugriz nije otrovan te smo ju vratili natrag u prirodu“. Inače, smukulja (Coronella austriaca) pripada guževima. Spora je, voli vodu i dobro pliva i roni. Aktivna je većinom danju i to uglavnom za kišnog i vlažnog vremena.

Mediji navode da se nakon nemilih susreta s zmijama o kojima kruže priče na društvenim mrežama, Austrijanci sve više boje zmija, koje u potrazi za hranom i vodom ove godine, sve češće, ulaze ne samo u gradska dvorišta nego i u stanove.

Video: Sanjali ste zmije? Pogledajte što to može značiti

Ključne riječi

Komentara 3

PC
Pacta_Conventa
10:26 14.08.2021.

Ja mislio da mu je punica usla u kabinu , kad ono bezopasna gujica

MA
marta22
16:43 14.08.2021.

Na jako puno portala i tiskanih izdanja rubrike o "ljubimcima" zauzimaju važnije mjesto od kulture, odgoja djece i sl. Ludilo oko ljubimaca je poprimilo zastrašujuće razmjere pa bolesnici po kućama, osim pasa, drže miševe, zmije, iguane. Zato nije čudo da svaki čas negdje iz zahodske školjke ispuže zmija. Očito nije dosta da ljudi dobiju živčani slom, ostanu invalidi da bi se nešto poduzelo. Treba valjda smrtno stradati nekoliko desetaka građana.

GD
Grofica_Drakulica
09:00 14.08.2021.

Ono kao da mu je poskok u tusu a ne jedna neotrovna zmijica😂😂😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije