Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOKANTNA TEORIJA

Šokantna teorija: 'Lyndon Johnson stoji iza atentata na Kennedyja'

jfk
Reuters/PIXSELL
13.05.2013.
u 15:03

Teoriju je iznio poznati politički analitičar Roger Stone, koji je radio za Nixonovu vladu

Roger Stone, američki politički analitičar, strateg i lobist poznat po radu za Republikansku stranku, u svojoj novoj knjizi iznio je šokantnu teoriju o smrti Johna F. Kennedyja. Stone, naime, smatra da iza atentata na američkog predsjednika 1963. godine stoji njegov nasljednik Lyndon B. Johnson, prenosi Daily Caller.

Stone u knjizi "Čovjek koji je ubio Kennedyja – slučaj protiv LBJ-a", koja izlazi u listopadu, navodi kako su Johnson, ali i njegov nasljednik, republikanac Richard Nixon, imali zabilježene odnose s Jackom Rubyjem, ubojicom Kennedyjeva atentatora Leeja Harweya Oswalda, godinama prije nego što je Ruby upucao Oswalda u podrumu policijskog sjedišta u Dallasu 1963. godine.

Stone, koji je radio za Nixonov odbor za reizbor predsjednika 1972. godine, a poslije i za Nixonovu vladu te čak ima Nixonovu tetovažu na leđima, tvrdi da je Johnson Nixonu 1947. godine predložio da angažiraju Rubyja na budžetu zastupničkog doma Kongresa.

Stone također tvrdi da je Johnson utjecao na put Kennedyjeve povorke kroz Dallas, zahtijevajući da prođe kroz Dealy Plazu, gdje je Kennedyja naposljetku ustrijelio Oswald. Sve to Stone je iznio na svom profilu na Facebooku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije