Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zgrozili svijet

Šokantna reklama za tablete: Mršavite kao Židovi u logoru!

estonska reklama (1)
11.09.2012.
u 19:38

Estonske novine objavile su fotografiju logora Buchenwald na kojoj su prikazani deseci izgladnjelih muškaraca uz slogan ''Jedan, dva, tri... Dr. Mengele tablete za mršavljenje čine čuda za vas! U Buchenwaldu nije bilo ugodno popunjenih!''

Estonske novine Eesti Ekspress izazvale su zgražanje diljem svijeta jer su objavile reklamu za tablete za mršavljenje u kojoj su ismijavale izgladnjele žrtve najvećeg njemačkog logora smrti, piše Daily Mail. Novine su na humorističnim stranicama objavile fotografiju koncentracijskog logora Buchenwald na kojoj su prikazani deseci izgladnjelih muškaraca uz slogan ''Jedan, dva, tri... Dr. Mengele tablete za mršavljenje čine čuda za vas! U Buchenwaldu nije bilo ugodno popunjenih!''

Efrain Zuroff iz centra Simon Wiesenthal u Jeruzalemu nazvao je reklamu ''perverznim pokušajem humora na račun milijuna žrtava nacista'', a glasnogovornica estonske židovske zajednice Alla Jakobson kazala je kako incident pokazuje da estonsko društvo ima velikih problema s moralnim i etičkim vrijednostima.

Sulev Vedler, zamjenik urednika u Eesti Ekspressu, ispričao se zbog uvrede, rekavši kako reklama nije bila usmjerena protiv Židova. Rekao je kako su oglas objavili jer su se htjeli našaliti s estonskom plinarom koja je nedavno iskoristila sliku Auschwitza za promoviranje svojih usluga.

Smatra se da je u koncentracijskom logoru Buchenwald ubijeno više od 56 tisuća ljudi.

Komentara 11

TO
Toni50
20:02 12.09.2012.

Estonske novine Eesti Ekspress izazvale su zgražanje diljem svijeta, ( isključivo kod židova ! )

BI
Bisera
21:02 11.09.2012.

GROZA kako imate srca tako nešto i objaviti Laka vam noć

KR
krilnik2
20:18 11.09.2012.

Ismijavati zrtve? Pa Holiwood to radi vec sto godina, ismijava "divlljake"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije