Naslovnica Vijesti Svijet

Šok u BiH: 'Policija je nezakonito prisluškivala tisuće građana'

– Izvjesno je da više nema i neće biti onoga što je rađeno dok je Miletić bio ravnatelj Federalne uprave policije: tajnog praćenja političara i visokih dužnosnika, praćenja njihovih žena i ljubavnica, montiranih procesa – kaže Zoran Čegar
22. travnja 2013. u 14:55 0 komentara 44 prikaza
policija BiH
Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Načelnik Obavještajnog sektora Službe krim-policije Federalne uprave policije Zoran Čegar kazao je da je pod bivšim ravnateljem Zoranom Miletićem nezakonito prisluškivano "na tisuće ljudi", piše mostarski Dnevni list.

– Izvjesno je da više nema i neće biti onoga što je rađeno dok je Miletić bio ravnatelj Federalne uprave policije: tajnog praćenja političara i visokih dužnosnika, praćenja njihovih žena i ljubavnica, montiranih procesa – kaže Čegar za mostarski Dnevni list na pitanje hoće li izdržati sada kada je krenuo u obračun s nezakonitostima, korupcijom i kriminalnom u policijskim redovima.

Prisluškivane su tisuće ljudi

– Gotovo svakog dana nalazim spise koji su sklonjeni, a koji su pravljeni za kompromitiranje i ucjenjivanje visokih političkih i državnih dužnosnika – kaže Čegar i dodao da zna ostati šokiran kada vidi "čega sve tu ima".

Na pitanje je li bilo i prisluškivanja telefonskih razgovora, Čegar odgovara da je "to posebna priča". 

– FUP je po nalogu Miletića nezakonito i nelegalno pratio ogroman broj, na tisuće ljudi nezakonitim i nelegalnim prisluškivanjem njihovih telefonskih razgovora i praćenje i presijecanjem komunikacija – tvrdi Čegar te dodaje da kada završi sa svim poslom, pozvat će vlasnike mobitela i telefona koji su nezakonito prisluškivani i tražit će da zajedno s njim podnesu tužbu sudu kako bi se akteri i nalogodavci procesuirali.

– Policija nije i više neće biti ničije privatno sredstvo za poigravanje građanima – zaključuje Zoran Čegar.

>>Pokušao ući u Hrvatsku sa 450.000 neprijavljenih eura

 

Adrenalinska Hrvatska
Adrenalinska Hrvatska
Rafting može biti idealna zabava, ali hrvatske rijeke kriju mnoge opasnosti

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.