Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skandal

Šok u BiH: 'Policija je nezakonito prisluškivala tisuće građana'

policija BiH
Ivica Galović/PIXSELL
22.04.2013.
u 14:55

– Izvjesno je da više nema i neće biti onoga što je rađeno dok je Miletić bio ravnatelj Federalne uprave policije: tajnog praćenja političara i visokih dužnosnika, praćenja njihovih žena i ljubavnica, montiranih procesa – kaže Zoran Čegar

Načelnik Obavještajnog sektora Službe krim-policije Federalne uprave policije Zoran Čegar kazao je da je pod bivšim ravnateljem Zoranom Miletićem nezakonito prisluškivano "na tisuće ljudi", piše mostarski Dnevni list.

– Izvjesno je da više nema i neće biti onoga što je rađeno dok je Miletić bio ravnatelj Federalne uprave policije: tajnog praćenja političara i visokih dužnosnika, praćenja njihovih žena i ljubavnica, montiranih procesa – kaže Čegar za mostarski Dnevni list na pitanje hoće li izdržati sada kada je krenuo u obračun s nezakonitostima, korupcijom i kriminalnom u policijskim redovima.

Prisluškivane su tisuće ljudi

– Gotovo svakog dana nalazim spise koji su sklonjeni, a koji su pravljeni za kompromitiranje i ucjenjivanje visokih političkih i državnih dužnosnika – kaže Čegar i dodao da zna ostati šokiran kada vidi "čega sve tu ima".

Na pitanje je li bilo i prisluškivanja telefonskih razgovora, Čegar odgovara da je "to posebna priča". 

– FUP je po nalogu Miletića nezakonito i nelegalno pratio ogroman broj, na tisuće ljudi nezakonitim i nelegalnim prisluškivanjem njihovih telefonskih razgovora i praćenje i presijecanjem komunikacija – tvrdi Čegar te dodaje da kada završi sa svim poslom, pozvat će vlasnike mobitela i telefona koji su nezakonito prisluškivani i tražit će da zajedno s njim podnesu tužbu sudu kako bi se akteri i nalogodavci procesuirali.

– Policija nije i više neće biti ničije privatno sredstvo za poigravanje građanima – zaključuje Zoran Čegar.

>>Pokušao ući u Hrvatsku sa 450.000 neprijavljenih eura

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije