Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iz linije essence

Šok u BiH: Na tržištu otrovna šminka koja uzrokuje smrt?

šminka,ljepota,skidanje šminke,kozmetika
Thinkstock
29.08.2013.
u 18:06

Bakterija koja se nalazi u ovom preparatu može uzrokovati i smrt, potrošači je mogu primijetiti golim okom jer je zamućena

Nadležna tijela BiH sljedećih će dana kontrolirati nalazi li se na tamošnjem tržištu odstranjivač šminke za oči marke Essence, za koji je utvrđeno da sadrži smrtonosnu bakteriju. Ovo je potvrdila Lenka Kozić, direktorica Agencije za nadzor nad tržištem BiH koja je nadležna za ovakve slučajeve.

- Mi službeno nismo dobili nikakvu informaciju da se ovaj preparat, za koji je utvrđeno da je mikrobiološki neispravan, nalazi na našem tržištu. Obično je praksa bila da se u takvim slučajevima odmah obavijeste zemlje u kojima se prodaju ti proizvodi i mi odmah znamo o čemu se radi, kazala je Kozić. Ona je istaknula da će, u svakom slučaju, sljedećih dana biti provjereno ima li ovog preparata na bh. tržištu. “Cosnova Gmbh”, proizvođač navedenog proizvoda i kozmetičke linije Essence, čije je sjedište u Njemačkoj, obavijestila je javnost da se povlači iz prodaje Essence bezuljni odstranjivač šminke s očiju jer je analiza pokazala da se u proizvodu nalazi bakterija Burkholderia cepacia, koja u slučaju konzumacije uzrokuje infekciju pa čak i smrt, posebno kod osoba slabijeg imuniteta.

Potrošači golim okom mogu utvrditi nalazi li se u proizvodu ova bakterija. Ako je tekućina mutna, onda vjerojatno u njoj postoji opasna bakterija.

>>Pili alkohol kućne izrade: 51 osoba umrla, više od 330 otrovanih

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije