Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
silovatelj i ubojica

Šok u Belgiji: Zloglasni pedofil traži ranije puštanje iz zatvora

marc dutroux
Reuters/PIXSELL
06.02.2013.
u 09:27

Marc Dutroux (57) optužen je 2004. jer je 90-ih godina oteo šest djevojčica. Žrtve je držao u podrumu svoje kuće, silovao i kasnije ubio.

Ozloglašeni belgijski pedofil i serijski ubojica Marc Dutroux u srijedu je na sudu u Bruxellesu uputio zahtjev za ranije puštanje iz zatvora, odnosno da mu se kazna doživotne robije preinači u kućni pritvor.

Dutroux (57) je 2004. optužen jer je 90-ih godina oteo šest djevojčica. Daily Mail podsjeća da je žrtve držao u podrumu svoje kuće, silovao i kasnije ubio. U jezivim zločinima pomagala mu je bivša supruga Michelle Martin (53) koja je osuđena na 30 godina zatvora. Nakon što je 1996. Dutroux uhićen i pritvoren, policija je otkrila prostoriju u kojoj su bile zatočene dvije djevojčice. Spasila ih je, no Michelle je znala za još jedno sklonište u kojem je Marc zatvorio još dvije adolescentice. Nikome nije otkrila postojanje tog skloništa, a djevojčice u njemu izgladnjivala je do smrti.

Unatoč žestokom protivljenju belgijske javnosti, prošle je godine puštena iz zatvora i prevezena u samostan u Malonneu.

Po belgijskom zakonu Dutroux bi mogao bi biti oslobođen nakon devet godina provedenih u zatvoru. On je odslužio trećinu minimalne zakonske kazne pa sada želi dobiti kućni pritvor s narukvicom.

Ispred zgrade suda okupili su se brojni prosvjednici, a obitelji triju žrtava najavile su podnošenje službene žalbe na njegovu molbu putem Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu. Oni strahuju da bi Dutroux mogao ponoviti zločine ili pobjeći iz zemlje.

Koliko je javnost u Belgiji šokirana ovim slučajem, govori i podatak da je više od trećine ljudi koja nosi prezime Dutroux zatražila njegovu promjenu.

>>'Michelle je još gora od muža, mjesto joj je u paklu'

Komentara 1

NI
Nini istrijan
10:11 06.02.2013.

Ma ne samo da ga treba pustiti nego ga oni nisu trebali ni zatvarati jer troskove njegova boravka u zatvoru placaju(koji cinizam?) i roditelji njegovih zrtava. Njega i slicne njemu treba po kratkom postupku: METAK U CELO. Klasicno strijeljanje je opet bezrazlozno prosipanje municije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije