Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tri tjedna drame

Šok u Argentini: Majke iz rodilišta poslali kući s tuđom djecom

argentina,zamjena bebi
YouTube Screenshot
26.10.2013.
u 15:38

Maria Loreno Grebeno djevojčicu je rodila carskim rezom. Liječnici su joj rekli kako je teška 3000 grama, no kasnije su joj donijeli bebu tešku 3800 grama.

Dvije majke iz Argentine provele su tri tjedna s bebama koje nisu njihove nakon jer im je privatna klinika u kojoj su rodile zamijenila bebe.

Marija Lorena Gerbeno i Veronica Tejada djecu su rodile 30. rujna u klinici Sanatorio Argentino u San Juanu. Grebeno je, javlja Daily Mail, djevojčicu rodila carskim rezom. Liječnici su joj rekli kako je teška 3000 grama, no kasnije su joj donijeli bebu tešku 3800 grama. Kazali su joj da je rođena na noge, a ona mi je tvrdila kako nije te da je najvjerojatnije došlo do zabune. Nisu je slušali pa je Grebeno kući otišla s djetetom koje nije njeno.

Cijelo je vrijeme sumnjala i osjećala kako nešto nije u redu, a taj se osjećaj pokazao ispravnim kada je tri tjedan kasnije otišla na pregled u kliniku. Ondje je susrela Tejadu i počela s njom razgovarati. Malo po malo, majke su došle do zaključka kako u rukama drže djecu koja nisu njihova. Grebeno je potom zatražila da da se provede DNK test te je pokrenula postupak pred vlastima.

Uskoro se potvrdilo da su bebe zamijenjene, a ovoga ponedjeljka majke su se ponovo sastale na sudu i službeno razmijenile djecu. Klinika je priznala pogrešku i obećala provesti istragu, a majke razmišljaju o podizanju tužbe protiv njenih djelatnika.

>>Roditelji bez izbora – za pregled bebe na put od 120 kilometara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije