Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOHR:

'Najmanje 28 civila poginulo u bombardiranju pobunjeničkog uporišta blizu Damaska'

Sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
13.12.2015.
u 18:19

Na fotografijama koje je skupina aktivista u Dumi objavila na Facebooku vidi se velik broj teško ranjene djece

Barem 28 civila je poginulo danas a desetci su ranjeni u bombardiranju pobunjeničkog uporišta blizu Damaska, izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

"Dvadeset osam ljudi je poginulo, među kojima i dvoje djece, a desetci su ranjeni u zračnim udarima sirijske vojske na grad Dumu u Istočnoj Guti i u raketiranju Dume i Saqbe koje su izvele režimske snage", rekao je za AFP Rami Abdel Rahman.

Po njegovim riječima, broj žrtava bi mogao rasti jer su mnogi ranjenici u kritičnom stanju. "U jednom od napada pogođeno je parkiralište pokraj škole u Dumi na kojemu je poginula ravnateljica", dodao je.

Na fotografijama koje je skupina aktivista u Dumi objavila na Facebooku vidi se velik broj teško ranjene djece kojima u pomoć pritječu spasilačke ekipe.

Na meti zračnih udara bila je i Hamurija u Istočnoj Guti gdje nije bilo žrtava, dodaje SOHR.

Duma, pobunjeničko uporište u Istočnoj Guti, istočno od Damaska, redovito je na meti sirijskog i ruskog ratnog zrakoplovstva. Pobunjenici iz grada granatiraju sirijsku prijestolnicu, bazu vojske sirijskog režima.

Službena sirijska novinska agencija Sana javila je da su "terorističke skupine" granatirale stambene četvrti u Damasku te "ubile dijete i ranile tri osobe".

Pobunjeničke skupine i režim počeli su u studenome pregovore o primirju u Istočnoj guti, ali su propali.

>> Sirija i Rusija optužuju: Četiri aviona zapadne koalicije napala su sirijske snage

>> Sirija pod kontrolu Moskve, Irak ostaje Americi

Komentara 36

HH
Horvat_H
18:54 13.12.2015.

ruska preciznost

Avatar lvan12
lvan12
18:52 13.12.2015.

Cim je vijest objavio famozni sirijski observatorij za ljudska prava sa sjedištem u Londinu... Jasno je da se nemora dalje citati ta vijest jer se zna da nece biti objektivna sa ciljem istinitog izvjestavanja...

AB
Abcd..
19:09 13.12.2015.

"Sirijski observatorij za ljudska prava". Do ovdje svaki iole inteligentan covjek procitao. Nakon toga nitko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije