Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zakašnjela isprika

Socijalne službe ispričale su im se jer ih je otac silovao 35 godina

Joseph Fritzl
AFP
10.03.2010.
u 21:46

Slučaj koji je šokirao Veliku Britaniju. Kćeri je otac počeo silovati kada su imale samo osam, odnosno deset godina, zatrudnjele su 18 puta i rodile sedmero djece - otac je na kraju osuđen na doživotni zatvor

Britanske socijalne službe ispričale su se dvjema sestrama koje je njihov otac silovao i mučio punih 35 godina. One su zatrudnjele čak 18 puta i rodile sedmero žive djece. Iako su kontaktirale sa čak 28 centara za socijalnu skrb i prijavljivale incest, nitko od stotinu socijalnih radnika koji su s njima bili u kontaktu nije reagirao i izdvojio ih iz obitelji, odnosno spasio od oca silovatelja.

Na kraju je ipak završio u zatvoru i to doživotno, a naknadnom istragom unutarnjih socijalnih službi je utvrđeno da socijalni radnici nisu htjeli reagirati zato jer su se bojali tužbi ukoliko ne budu imali dovoljno dokaza za to da je do incesta doista došlo. Monstruozni otac silovao ih je i dok su bile trudne. Četiri puta bile su trudne u isto vrijeme.

Britanski Jozef Fritzl selio je obitelj čak 67 puta kako bi zameo trag, a djecu rođenu u incestuoznim vezama sa kćerima prijavljivao je socijalnoj službi kako bi dobio dječji doplatak. Počeo ih je silovati kada su imale osam, odnosno deset godina, a ukoliko bi se otimale, palio im je kožu i nanosio druge ozljede.

Dok je jedna čuvala djecu, drugu bi silovao, a na sudu je 2008. godine izjavio da se ne kaje i da mu je bilo drago silovati kćeri i imati djecu s njima iako su u trudnoćama i jedna i druga imale teških problema.

Komentara 9

SM
sudo.m
07:48 11.03.2010.

Osim toga ovo nije slucaj u Velikoj Britaniji vec u Austriji,poznati monstrum Fritzel! Totalna dezinformacija citatelja!

OR
orisis
16:52 11.03.2010.

Potpuno se slazhem s zaboravi.Zatvoriti ludjaka u samicu do kraja zhivota nek bude sam s svojom ludom glavom.Najtezha kazna...

SM
sudo.m
07:46 11.03.2010.

Pitam se,dali je ovaj Autor clanka bio pijan kada je pisao naslov?Socijalne sluzbe su im se ispricale jer ih je otac silovao 35 godina(valjda bi malo logicnije zvucalo).Ovako mi izgleda kao kad vozis auto sa zategnutom rucnom kocnicom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije