Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izgladnjivao djecu

'Socijalna skrb i policija sve su znali, no nitko nije ništa učinio'

'07.01.13., Slavonski Brod - Zgrada u naselju Slavonija 2 u kojoj je stanovala obitelj slavonskobrodskog monstruma. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL'
Ivica Galović/Pixsell
08.01.2013.
u 09:50

Koliko mi znamo, na vrijeme je javljeno socijalnoj skrbi i policiji, i policija je dolazila, ali nitko ništa nije poduzimao, kazao je jedan od susjeda

Je su li Centar za socijalnu skrb i policija mogli spriječiti tragični slučaj smrti tromjesečne bebe i izgladnjivanje dvoipolgodišnje djevojčice u jednoj obitelji u Slavonskom Brodu, pitanje je koje sve zanima.

– Koliko čujem kako je, taj čovjek je mogao napraviti daleko veće zlo. Tu je škola. Mogao je napraviti masakr s djecom i ne znam što drugo. Koliko mi znamo, na vrijeme je javljeno socijalnoj skrbi i policiji, i policija je dolazila, ali nitko ništa nije poduzimao – ispričao je za RTL susjed Nikola Grubišić.

– Bilo je čudnih situacija. Raznoraznih zvukova preko noći, ujutro je često bilo upaljeno svjetlo, non-stop je netko bio u podrumu – kazao je pak susjed Vjeran Belaković, dok susjeda Ljubica priča kako je jedanput htjela ući u stan, no nije mogla jer joj je žena rekla kako ju je suprug zaključao unutra te da je ne može pustiti.

Podsjetimo, ravnateljica brodskog Centra za socijalnu skrb Slavica Nikšić kazala nam je kako su socijalne radnice bile u toj obitelji, ali nitko od susjeda tada nije govorio o zlostavljanju.

>> Majka: 'Moj sin je psihički bolestan, ali nije monstrum'

Komentara 13

OB
-obrisani-
19:28 08.01.2013.

Nikoga ne zanima ni to da u gotovo većini centara za soc. skrb nedostaje i do 30-40 % djelatnika stručnjaka, da mnogi pucaju po šavovima, a godinama im ta ista država zabranjuje zapošljavanje novih socijalnih radnika, pravnika, psihologa, defektologa... A A ipak ti isti centri moraju provoditi zakone, funkcionirati u uvjetima značajno pogoršanih socijalnih uvjeta, gdje je sve više onih u potrebama ...

ZG
zorbas.grk
10:17 08.01.2013.

e milančice, milančice....a plačicu si dobila !?

OB
-obrisani-
14:59 08.01.2013.

Postovani! susjedi o slučaju iz sl. broda koji je šokirao hrvatsku 'Socijalna skrb i policija sve su znali, no nitko nije ništa učinio' * Tragicni dokaz kako nam sustav super funkcionira. A gdje su OSTAVKE???? Lijep pozdrav!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije