Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon napada na djelatnice CZS-a
Povratak na članak

Socijalna radnica: Djevojka je branila svoju braću i sestre koje je majka dala u udomiteljsku obitelj

Maloljetnica je nedužna žrtva zastarjelog, rigidnog sustava koji ju ne vidi, kaže socijalna radnica Renata Sever

Komentari 25

DU
Deleted user
21:01 29.11.2021.

Romi su diskriminirana grupa u većini zemalja. Na žalost veoma ćesto sami se dovode u takav položaj a nerado im se pruža pomoć. Mnogo lakše ih je tisnuti u ponor negoli izvaditi. Malo ko u njima vudi ljude i ljdsku dušu.

VL
FJ
franz joseph
09:57 30.11.2021.

Tužna je njihova sudbina. Problem je nerazumjevanja jedni drugih u oba smijera. Romi ne razumiju da se trebaju integrirati, a mi ne razumijemo da im trebamo pomoci u integraciji. Uglavnom, upali su u zacarani krug koji se prenosi sa generacije na generaciju i tesko je iz njega izici.

VL
MI
mislimdakleznam
01:57 30.11.2021.

Treba knjigu pogledati malo dalje od korica. Da, u ovom slučaju heroj, a ne zločinac.

VL
RO
roland
21:48 29.11.2021.

Da bi socijalna radnica mogla raditi, ona mora imati određena novčana sredstva. Kao što kirurg ima sklapel, a slastičar sladoled, tako i socijalna radnica mora imati novčana sredstva i ustanove koje će brinuti o socijalnim slučajevima. Ako toga nema, a nema jer smo siromašna država, onda će socijalne radnice biti izložene bijesu i frustracijama korisnika.

VL
RE
reborn
11:49 30.11.2021.

O problemu se počelo pisati kada su svi sudionici dovedeni u bezizlazne položaje - jedni zbog zakonskih obaveza i raspoloživih mjera, drugi zbog više desetljeća životnih okolnosti. Kao i uvijek, sve se prelama preko leđa onih koji najviše žele pomoći, a najmanje imaju mogućnosti napraviti istinsku promjenu.

VL
DU
Deleted user
20:07 29.11.2021.

Nitko nevoli teske teme.Zelim ti drago dijete da odrastes i postanes svoj covjek.Neka te dragi Bog pogleda

VL
IM
Immanuell
04:26 30.11.2021.

E tako. To je završen članak o tom slučaju. Cura nije digla sjekiru bez veze. U prvom napisu u oči je udaralo samo to, da je potegla sjekiru. Nit uzroka, nit razloga. Sad se konačno raspetljalo. Ljudi kad procjenjuju odmah idu na ono najsurovije, "to su Romi". To je dijete od 16 godina koje već ima djecu. Odraslo u surovim uvjetima, ali okružena onima koje voli u kakvoj takvoj obiteljskoj atmosferi. To joj se sad oduzima, bez promišljanja o posljedicama, jer tako piše u nekom paragrafu. Tako se ne radi s ljudima, ne postoji univerzalni zakon po kome se baš svi slični slučajevi mogu svrstati pod isti aršin.

VL
MA
maxwell12
23:15 29.11.2021.

Brazil

VL
Avatar Hrvat300
Hrvat300
09:13 30.11.2021.

Ko i svemu zlu,najviše je tome kriva šugava tradicija.Tradicija(osim one gdje se jede i pije) je najveće zlo svakog naroda i treba ju iskorijeniti.Sve su tradicije zlo ili potiču od zla.

VL
RO
roland
21:45 29.11.2021.

Sustav socijalne skrbi bez novčanih sredstava uvijek vodi u ovakve pojave. Mi nismo ni Švedska, niti Nizozemska, koje imaju visoku stopu zaposlenih da bi mogli plaćati socijalne slučajeve. Sve više i više će biti ovakvih pojava gdje će socijalni radnici biti žrtve lošeg sustava.

VL
JA
Jania
09:09 30.11.2021.

Zanimljivo da Sever opravdava nasilje i to protiv vlasitih kolegica. Izjava puna papagajskih besmislenih fraza. Zaključak: u romske obitelji ne treba intervenirati, moramo im povećati socijalnu pomoć i ne smijemo ih uznemiravati? Eh, Sever, Sever, sjetih se naše imigrantske Maje. Nomen est omen.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.