Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI SRBIJA

SNS uvjerljivo najjači, još jedan izborni potop DS-a

Izbori Srbija
Foto: Branimir Bradarić
16.12.2013.
u 00:06

Srpska napredna stranka (SNS) uvjerljivo je najjača politička stranka u Srbiji što su rezultati jučerašnjih izbora u općinama Voždovac, Odžaci i Kostolac samo potvrdili. Još uvijek neslužbeni rezultati govore da je SNS u Općini Voždovac osvojio 53 posto glasova i moći se samostalno formirati vlast. Apsolutnu većinu osvojili su i u Općini Odžaci gdje su osvojili oko 50 posto. Trenutni rezultati u Općini Kostolac govore da SNS uvjerljivo vodi i da imaju oko 48 posto glasova.

Izvanredni izbori 

Prema ocjenama mnogih ovi izbori su bili zapravo generalna proba pred sada izvjesne i vrlo skore izvanredne parlamentarne izbore. Potvrdio je to i predsjednik beogradskog SNS-a Nebojša Stefanović koji je ohrabren ubjedljivom pobjedom u Općini Voždovac rekao da su rezultati ovih izbora pokazali da je pravi trenutak za izvanredne parlamentarne izbore u Srbiji. Iz SNS-a se sada čuju i zahtjevi za raspisivanjem izvanrednih izbora i u Vojvodini. U isto vrijeme najjača oporbena stranka, Demokratska stranka (DS), doživjela je još jedan izborni fijasko gdje će prema svim najavama, ali i stanju na terenu, ubrzo uslijediti korjenite promjene. Poslije potopa u Općini Voždovac, gdje je DS osvojio oko 11 posto glasova, gotovo izvjesno je vrh stranke napušta dosadašnji predsjednik Dragan Đilas. Rezultati izbora u Voždovcu su za Đilasa bili zapravo biti ili ne biti. On je uz loš stranački rejting i još gore izborne rezultate opterećen i nizom afera koje ga pristiskaju sa svih strana.

Povratak Tadića 

Kako u DS-u postoji nekoliko struja još uvijek je neizvjesno tko će ga zamijeniti na čelnom mjestu DS-a ali s obzirom na dosadašnji rad, ugled i podršku koju uživa najvjerojatnije će to biti Boris Tadić. On je poslije višetjednog tihog lobiranja po Srbiji jučer po prvi put glasno izrekao da je ponovno spreman za čelno mjesto u DS-u. Inače, današnje izbore u Srbiji obilježili su brojni incidenti, legitimiranja glasača pa i tuča. Najinteresantnije je bilo u Odžacima gdje je, kako navode mediji, bilo svega pa je i policija reagirala. U Bačkom Gračacu zabilježen je i napad na novinrske ekipe. Na meti su bile ekipe televizijske B92 i televizije Prva. 

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Kapetan Magelan
Kapetan Magelan
19:33 16.12.2013.

Pobeda Srpske Napredne Stranke!!! Veličanstveno!!! Napred Aleksandar Vučić!!!.

Avatar chelios
chelios
13:48 16.12.2013.

SNS u Odžacima (Vojvodina - Bačka) je dobio oko 50% glasova, što znači da svuda u Vojvodini gde budu lokalni izbori dobija oko 50% ili nešto malo ispod 50%. To znači da je sledeća na redu ova izdajnička pokrajinska DS-ova pokvarena aparatura. Vlast u pokrajini će u skorije vreme da padne zato što im narod polako ali sigurno daje crveni karton.

SE
sewerac
15:10 17.12.2013.

Prava politika ima veliku potporu.Pucanstvo osjeti tko je za njih najbolji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije