Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAVNATELJICA NIJE IZNENAĐENA

Snimka maltretiranja profesora snimljena u UNICEF-ovoj prvoj 'Školi bez nasilja'

učionica
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
03.07.2019.
u 21:01

Ne mogu shvatiti motive osobe koja je objavila taj video , rekla je ravnateljica škole sa snimke Rajka Tršinski,

Viralna snimka na YouTube-u iz škole "Arboretum Opeka" Marčan koja pokazuje atmosferu u učionici srednje škole gdje učenici žele namjerno isprovocirati profesora, a on u naletu bijesa baca stvari kroz prozor, pokrenula je rasprave i komentare samih djelatnika škole.

Naime, ova je škola prva u Hrvatskoj dobila UNICEF-ov status "Škola bez nasilja". U vezi snimke oglasila se i sama ravnateljica tvrdeći da nije znala za nju dok se nije pojavila u medijima, piše Jutarnji list.

- Ne mogu shvatiti motive osobe koja je objavila taj video - rekla je ravnateljica škole sa snimke Rajka Tršinski, ali, kako kaže, nije iznenađena time jer je sama bila svjedok mnogim incidentima.

- Svjesna činjenice da svi ne vide istu stvar jednako, rezultat je stigmatiziranje škole jer smo uvijek krivi, osobito u očima roditelja. Nastavnik je osoba koja se mora znati nositi sa svim izazovima koje taj posao zahtijeva, a da je to često jako teško, znaju svi koji rade u školama - ističe ravnateljica za Jutarnji list.

Komentara 1

VJ
vjaceslav
21:32 03.07.2019.

moj unuk je do četvrtog razreda išao u "školu bez nasilja" u Waiblingenu, Baden-Württemberg, i svakog dana se vraćao kući u suzama jer su ga udarali, a on bi dok su ga drugi učenici maltretirali stajao prekrštenih ruku jer, bože moj , to je škola bez nasilja. a kada bi se obratili njegovoj "frau" ona bi rekla da nasilja u školi nema, jer,mien gott, to je škola bez nasilja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije