Naslovnica Vijesti Hrvatska

Snimka maltretiranja profesora snimljena u UNICEF-ovoj prvoj 'Školi bez nasilja'

Ne mogu shvatiti motive osobe koja je objavila taj video , rekla je ravnateljica škole sa snimke Rajka Tršinski,
03. srpnja 2019. u 21:01 1 komentara 525 prikaza
učionica
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija

Viralna snimka na YouTube-u iz škole "Arboretum Opeka" Marčan koja pokazuje atmosferu u učionici srednje škole gdje učenici žele namjerno isprovocirati profesora, a on u naletu bijesa baca stvari kroz prozor, pokrenula je rasprave i komentare samih djelatnika škole.

djevojke Urnebes u Splitu Pogledajte što su ove djevojke napravile kada je taksi zapeo u gužvi

Naime, ova je škola prva u Hrvatskoj dobila UNICEF-ov status "Škola bez nasilja". U vezi snimke oglasila se i sama ravnateljica tvrdeći da nije znala za nju dok se nije pojavila u medijima, piše Jutarnji list.

- Ne mogu shvatiti motive osobe koja je objavila taj video - rekla je ravnateljica škole sa snimke Rajka Tršinski, ali, kako kaže, nije iznenađena time jer je sama bila svjedok mnogim incidentima.

školarci OSNOVNA ŠKOLA OŠ Smiljevac: Imamo najviše 
izostanaka zbog sportaša i natjecatelja

- Svjesna činjenice da svi ne vide istu stvar jednako, rezultat je stigmatiziranje škole jer smo uvijek krivi, osobito u očima roditelja. Nastavnik je osoba koja se mora znati nositi sa svim izazovima koje taj posao zahtijeva, a da je to često jako teško, znaju svi koji rade u školama - ističe ravnateljica za Jutarnji list.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • vjaceslav:

    moj unuk je do četvrtog razreda išao u "školu bez nasilja" u Waiblingenu, Baden-Württemberg, i svakog dana se vraćao kući u suzama jer su ga udarali, a on bi dok su ga drugi učenici maltretirali stajao prekrštenih ruku jer, bože ... prikaži još! moj , to je škola bez nasilja. a kada bi se obratili njegovoj "frau" ona bi rekla da nasilja u školi nema, jer,mien gott, to je škola bez nasilja.