Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otežan promet

Snijeg u Gorskom kotaru, Lici i središnjoj Hrvatskoj, prepriječeni kamioni na dvije autoceste

Snijeg
Foto: Goran KovačićPIXSELL
1/4
04.03.2016.
u 07:33

Snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, dok su u ostatku zemlje kolnici mokri ili samo vlažni i skliski od kiše

Zbog prepriječenog teretnog vozila zatvorene su autocesta A4 Goričan-Zagreb između čvorova Novi Marof i Breznički Hum u smjeru Zagreba te autocesta A1, na 92. km (nakon čvora Ogulin). U smjeru Splita vozi se uz ograničenje brzine, javlja HAK. 

Zbog prometne nezgode na državnoj cesti DC43 u Šemovcima, ulica Šime Pandura, vozi se jednim trakom, naizmjence.

Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostale obavezna zimska oprema na većini cesta u Gorskom kotaru, Lici i središnjoj Hrvatskoj, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 1, staru cestu kroz Gorski kotar (DC3) i državnu cestu DC1 između Zagorja (Karlovac) i Gračaca. 

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Senja do Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila). Autocesta A1 otvorena je za sve skupine vozila. Na dionici između vijadukta Baričevići i mosta Maslenica vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h, zbog vjetra.

Iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri, i obrnuto, kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama (osim ako nije drugačije prometnim znakom uređeno) mogu voziti autocestom A1 do čvora Žuta Lokva, državnom cestom preko Vratnika (DC23) do Senja i dalje Jadranskom magistralom prema Rijeci (DC8).

Snijeg u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj

Snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, dok su u ostatku zemlje kolnici mokri ili samo vlažni i skliski od kiše. Moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Iz HAK-a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

U prvom dijelu dana očekuje nas umjereno i pretežno oblačno s kišom, u gorskim krajevima sa snijegom, javlja DHMZ.

Susnježice i snijega bit će ponegdje i u nizinama unutrašnjosti. Od sredine dana prestanak oborina i postupno razvedravanje, a kiše još može biti na istoku i jugu Hrvatske. Vjetar slab i umjeren, na udare i jak sjeverni i sjeverozapadni, u drugome dijelu dana jugozapadni i zapadni. Na Jadranu umjerena i jaka, mjestimice i olujna bura, prema otvorenome sjeverozapadnjak, na južnom dijelu prijepodne jugozapadnjak.

Temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od 1 do 7, u gorju malo niža. Na Jadranu od 7 do 12 Celzijevih stupnjeva, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

>>Zoran Vakula prognozira kakvo će nam biti proljeće i ljeto

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije