Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Snijeg ponovno zameo veći dio zemlje; otežan promet diljem Europe

snijeg
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/15
06.01.2010.
u 11:09

Od ranih jutarnjih sati dio Like imao je problema i s opskrbom električnom energijom. Stanje je normalizirano oko podneva samo na užem području Gospića i u dijelu Gračaca.

Promet diljem Hrvatske, unatoč snježnim nanosima koji su zahvatili Hrvatsku, teče bez poteškoća, no ipak sa zabranama prometovanja za određene skupine vozila.

Tako HAK napominje da je na većini državnih i županijskih cesta u Lici, Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju zabrana prometovanja za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Od 10 sati na autocesti A6 Rijeka-zagreb ukinuti su zimski uvjeti te je dionica prohodna za sva vozila.

Zbog snijega, poledice i ledene kiše u većem dijelu unutrašnjosti vozi se otežano, posebice kroz Gorski kotar, Liku i na sjeveru zemlje.

Lika je već danima pod vodom, a zbog poplava i vode na kolniku za sav promet zatvorena je državna cesta D47 Dvor-Hrvatska Kostajnica u mjestu Kuljani, te županijske ceste ŽC 5153 Bakovac Kosinjski–Gornji Kosinj, ŽC 6104 Donji Bitelić-Gornji Bitelić i ŽC 3253 Košutarica-Mlaka. HAK upozorava i poziva vozače na oprezniju vožnju te da na put ne kreću bez zimske opreme dodajući da, ako je moguće, odgode putovanje.

Na Kvarneru nakon snijega - ledena kiša
Nakon što je u utorak riječki prigrad, područje Grobnika, Zlobina, Škrljeva, Hreljina, i na zapadu Viškova, Kastva i Klane zabijelio snijeg, danas je tijekom dana na tome području padala ledena kiša, koja, srećom, ipak nije stvarala veće probleme u prometu, osim na staroj cesti prema Učki.

U gradu Rijeci kiša pada već dva dana. Snijeg je u utorak donio nevolje i otočanima, jer je zabijelio veći dio otoka Krka i sjeverni dio Cresa, a leda je bilo i u crikveničkom zaleđu. No snijeg je dobrodošao na Platku, gdje je danas prilična gužva, mnogo je Riječana odlučilo iskoristiti neradni dan i uživati na snijegu unatoč ledenoj kiši koja ondje danas pada. Do Platka se može uz obaveznu zimsku opremu.

Kako najavljuju meteorolozi, u četvrtak i petak i dalje će biti kišovito, a za vikend u Primorju se ponovno može očekivati snijeg.

Dio Like od jutros bez struje
Od ranih jutarnjih sati dio Like imao je problema i s opskrbom električnom energijom, no stanje je normalizirano oko podneva samo na užem području Gospića i u jednom dijelu Gračaca. Suznježica i kiša koja se ledi uzrokovale su velike kvarove i štete na 10 i 20-kilovoltnim dalekovodima.

- Pojačali smo dežurne ekipe električara na terenu, ali vrijeme otežava radove. Čim jedan dio osposobimo, za sat vremena ponovno ga pokrije led. Naselja na gospićkom i koreničkom području, kako sada stvari stoje, danas neće dobiti struju iako ekipe čine sve da se dalekovod što prije osposobi - rekao nam je Šulentić.

U Istri palo 15-ak centimetara snijega
Drugi nalet snijega koji je u ponedjeljak zahvatio središnju i sjevernu Istru nije bio nezgodan poput prvog. Napadalo je 15-ak centimetara snijega, najviše na području Pazina, a zabijeljeli su se i Labin i Buje. U utorak popodne temperatura se podigla, a počela je i kiša pa se snijeg brzo topio.

Ključne riječi

Komentara 9

MM
Mladen Miletić
11:57 06.01.2010.

Snijeg ponovno zameo veći dio zemlje; otežan promet diljem Europe, nije to ništa borimo se da nam je stalno tako da se zemlja ne zagrije ni 2 stupnja. Pametni spasioci Havaja; znaju kako se lova sa plinom zarađiva i naravnoo kada je hladnije automatski i masovno zemlja zagađiva sa loženjem grijanjem... Ne samo stanova hala prodavaona garaža kina ustanova i td...

JE
jester
12:32 06.01.2010.

Zagrepčanci, čistite aute, jerbo bute inače i za to platili globu.

OB
-obrisani-
12:51 06.01.2010.

Ipak su ponekad Hrvatska i zemlje EU u nečemu slične iako se to vrlo rijetko događa..Naime svi mi imamo trenutno snijeg i okolina je bijela..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije