Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Snijeg paralizirao Dalmaciju: Puše orkanska bura, veliki snježni nanosi, zatvorene mnoge ceste

Nekoliko automobila 'zapelo' je na izlazu s brze ceste Solin- Klis zbog zimskih uvjeta
06. travnja 2021. u 22:25 1 komentara 10821 prikaza
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Snijeg u Dalmaciji izazvao je pravi prometni kaos. Zbog snijega je za promet zatvorena brza cesta Solin-Klis u oba smjera te se sva vozila preusmjeravaju na staru klišku cestu.

Snijeg u Lici OTEŽAN PROMET HAK: Odgodite put prema Dalmaciji i obrnuto; na granicama čekanje i do četiri sata

Kako javlja Dalmatinski portal, na ovaj potez su se odlučili u policiji jer je nekoliko automobila 'zapelo' na izlazu s brze ceste zbog zimskih uvjeta. 

S terena doznajemo da je Dalmatinska zagora gotovo odsječena. Puše orkanska bura te su se stvorili veliki snježni nanosi.

Podsjetimo, HAK je ranije danas zbog izrazito loših vremenskih uvjeta te brojnih zastoja na cestama savjetovao vozačima da odgode putovanje iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto.

Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna zimska oprema na većini cesta u Lici, Gorskom kotaru, uključujući autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između Bosiljeva i Maslenice, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva, državnu cestu DC1 Budačka Rijeka-Slunj-Knin te državnu cestu DC3 Zdihovo-Stubica-Delnice-Kikovica.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji te Rijeci ili Istri, i obrnuto. Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje; Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8); državna cesta DC27 Gračac-Zaton Obrovački (olujni vjetar, vijavica i snijeg); državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

>> FOTO Snijeg u Splitu

1 / 3
06.04.2021., Split - Jak sjeverni vjetar donio je velike kolicine snijega u Split. Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice i DC25 Gospić-Karlobag, zbog vjetra i snijega. Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila) na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog (DC8), autocesti A7 Draga-Šmrika i LC58107 Križišće-Kraljevica, a na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja (I. i II. skupina vozila) dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Zabrana je prometa za I. skupinu vozila na DC102-most Krk (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 metara, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom). Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na više cesta u Lici, Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji te Gorskom kotaru te Istri Labin-Koromačno, Labin-Rabac i Labin-Stari Grad.

podmukla bolest
HRT-ova voditeljica iznenada završila na hitnoj pa upozorila na veliki problem: 'Ne ignorirajte simptome'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • paul-umpe:

    pa nece valjda bit ljetni uvjeti.palo malo snijega i odmah panika. nitko nema dobre ljetne a kamoli zimske gume