Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zima

Snijeg pada u unutrašnjosti, a hladni val spustit će temperature do -15

U Zagrebu je jutros počeo padati slab snijeg
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
14.01.2021.
u 10:27

Danas će najviša dnevna temperatura biti od 0 do 5 te između 6 i 10 stupnjeva Celzijevih na moru

Danas će biti umjereno do pretežno oblačno s povremenim oborinama. U unutrašnjosti mjestimice snijeg, osobito u prvom dijelu dana kad je u središnjim kopnenim predjelima moguća i slaba kiša koja se smrzava u dodiru s podlogom, prognozira za četvrtak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

U drugom dijelu dana oborine su moguće uglavnom u Dalmaciji, mjestimice malo kiše, ponegdje i snijeg, a na sjeveru zemlje postupno smanjenje naoblake i česta sunčana razdoblja. Na kopnu vjetar slab, na istoku i umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu istočnjak i jugoistočnjak sredinom dana će okrenuti na buru i jačati s olujnim udarima.

Najviša dnevna temperatura od 0 do 5 te između 6 i 10 stupnjeva Celzijevih na moru.

U Zagrebu je jutros počeo padati slab snijeg
1/6

Hrvatsku sve više zahvaća ciklonalni sustav hladnog zraka pa bi se temperature uskoro trebale spustiti do -15.

Upravo tolika temperatura očekuje se u Gorskom kotaru za vikend, dok će se u središnjoj Hrvatskoj spustiti do -9, na riječkom području do -4, u Splitu do -2.

Državni hidrometeorološki zavod  za sutra najavljuje djelomice sunčano uz promjenljivu, u unutrašnjosti ponegdje i prolazno povećanu naoblaku te uglavnom bez oborine. Vjetar na kopnu slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena, mjestimice i jaka bura, navečer u jačanju. Najniža jutarnja temperatura zraka od -10 do -4, na Jadranu od -2 do 3. Najviša dnevna od -2 do 3, na Jadranu od 4 do 8 °C.

Ključne riječi

Komentara 5

JO
jorgen
10:32 14.01.2021.

Možemo li očekivati i svakodnevne konferencije za novine u kojima će se brojiti žrtve leda, potencijalne žrtve leda, žrtve grudanja i snježnog sljepila? Da li će preporuka biti 'ostani doma' ili ipak smijemo otići po osnovne namirnice? Jer -9 stupnjeva "nikada" nije zabilježeno na ovim prostorima, nedaj Bože da nas je to zadesilo prije internet portala obzirom da bi svi ljudi na ovim prostorima pomrli bez vašeg 'informiranja'.

BR
Brdina
10:58 14.01.2021.

Zima, snijeg, hladno. Čudo u 1mj😱. Ć

AU
austrougarskigeneral
11:14 14.01.2021.

zima je i ne treba se čuditi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije