Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stigla zima

Snijeg i snažan vjetar zatvorili ceste u Hrvatskoj

Snijeg u Gorskom Kotaru (1)
Goran Kovačić/Pixsell
02.02.2012.
u 07:37

Situacija nije ništa bolja ni na moru. Na splitskom području u prekidu su sve katamaranske linije.

Snijeg mjestimice pada u Lici i Dalmaciji, a u Istri, također mjestimice, puše jak vjetar. Na sjevernom i srednjem Jadranu te u Gorskom kotaru snažan vjetar povremeno prerasta u olujne i orkanske udare.

Iz HAK-a upozoravaju da je zbog niskih temperatura u većem dijelu zemlje moguća poledica, pa vozače upozoravaju da na put ne kreću bez zimske opreme te ako je moguće, odgode putovanja.

Ovakve vremenske nepogode zatvorile su ceste diljem Hrvatske pa su za sav promet zatvorene autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za osobna vozila je preko Gračaca, Zatona Obrovačkog i Posedarja, a za ostala, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama preko Gračaca, Obrovca i Karina), autocesta A6 Rijeka–Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak je starom cestom kroz Gorski kotar–D3), Jadranska magistrala od Senja do Svete Marije Magdalene (D8) te državna cesta Dobroselo–Mazin (D506).

Paški most otvoren je samo za osobna vozila, a na Krčkom je mostu promet zabranjen za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Situacija nije ništa bolja ni na moru. U prekidu su trajektne linije: Brestova–Porozina, Valbiska–Lopar, Jablanac–Mišnjak, Prizna–Žigljen i Trogir–Drvenik Veli–Drvenik Mali. Na splitskom području u prekidu su sve katamaranske linije.

Ključne riječi

Komentara 9

TO
Toni50
10:41 02.02.2012.

Snijeg i snažan vjetar zatvorili ceste u Hrvatskoj, na mjestima pušu i skoro 20 na sat, užas ... A snjega ima i po deset cm na nanosima .. Strahota nevrijeme udesi kaos !

MA
Malena15
10:56 02.02.2012.

Nema zime još, samo je -10, kad bude -32 onda je zima, bar u lici...

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:37 02.02.2012.

Hm Zima, zima e pa što je? Lijepo i terminski opravdano. Ima problema, ali kuhano vino, skijanje, sanjkanje, svjež zrak, razgibavanje u čišćenju snijega i izbacivanje iz organizma štetnih tvari korisnim radom. Jedino me brine ova zabrana za motocikle naa Krčkom mostu na temperaturi od -6 celzijusa i buri od 100 km/h. A taman sam obukao kupače gaće, i spremao se sjesti na motor, da skoknem do Malinske na kupanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije