Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevrijeme

Snažna oluja u Francuskoj i Švicarskoj: Poginule dvije žene

oluja teksas
Reuters/PIXSELL
16.06.2019.
u 09:07

U blizini, na granici sa Švicarskom, poginula je žena u potonuću jahte na Ženevskom jezeru za vrijeme oluje koja je donijela jaku kišu, tuču i poplave

Jednu ženu je usmrtio pad stabla dok je druga poginula u nesreći na jezeru u subotu u istočnoj Francuskoj koju je pogodila jaka oluja, kao i zapadnu i središnju Švicarsku. Njemačka turistkinja izgubila je život u kampu u francuskom gradu Taningesu u oluji koja je srušila stablo koje je palo na njezin karavan, prenosi radijska postaja France Bleu. 

U blizini, na granici sa Švicarskom, poginula je još jedna žena u potonuću jahte na Ženevskom jezeru za vrijeme oluje koja je donijela jaku kišu, tuču i poplave. Plovilo se nasukalo kod luke Vesenez blizu Ženeve, obavile su švicarski mediji RTS i SRF citirajući lokalnu policiju. 

Muškarac koji je također bio na istom brodiću, pokušao je plivati prema obali po pomoć. Međutim, spasitelji nisu uspjeli spasiti ženu već su njezino tijelo pronašli na dnu jezera. 

Vjetar je dosezao brzinu veću od 110 kilometara na sat, prenosi meteorološka služba MeteoSwiss. 

U turističkom gradu Interlaken u središnjoj Švicarskoj, evakuiran je festival na otvorenom iz sigurnosnih razloga sve dok oluja nije prošla. 

Video: Zbog olujnog vjetra pao limeni krov sa zgrade u Ježevskoj ulici

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije