Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LETJELI KROVOVI, PADALO DRVEĆE

Neviđeno nevrijeme odnijelo tri života: Više desetaka ozlijeđenih, ogromne štete diljem zemlje

Posljedice snažnog nevremena u Zagrebu u naselju Vrapču
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/50
19.07.2023.
u 23:51

Olujno nevrijeme koje je u srijedu popodne pogodilo kontinentalnu Hrvatsku odnijelo je dva života u Zagrebu i jedan u Slavoniji, u glavnom gradu Hrvatske više je desetaka ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta je velika.

Nevrijeme praćeno kišom i olujnim vjetrom u Zagrebu je nosilo sve pred sobom. Dva muškarca, 50-godišnji pješak te 48-godišnji vozač, preminuli su na mjestu nesreće uslijed pada stabla, a život je izgubio i 40-godišnjak iz općine Cernik, koji je bio u automobilu na koji je palo stablo. Nevrijeme je zahvatilo nekoliko županija, no najveće štete i najviše ozlijeđenih je u Zagrebu. 

Ravnateljstvo civilne zaštite (RCZ) izvijestilo je da je u Zagrebu ozlijeđeno “više desetaka osoba”, a iz bolnica dolaze informacije o 60-ak ozlijeđenih. Jedna je osoba teže ozlijeđena i u Zagrebačkoj županiji, navodi RCZ u izvještaju od 19.30. Samo u zagrebačkoj bolnici Sveti Duh, primljeno je 19 osoba, od kojih su tri zadobile teže tjelesne ozljede, no tek je jedna od njih ostala na bolničkom liječenju.

VEZANI ČLANCI 

Sve nadležne službe su na terenu

U Zagrebu i Zagrebačkoj županiji žurne i komunalne službe imale su više od 1300 intervencija. Vjetar koji je nosio sve pred sobom - granje i limene krovove, razne predmete, rušio dimnjake, kidao stabla, ostavio je zakrčene gradske prometnice i tramvajski promet koji do kasno navečer nije u potpunosti vraćen u funkciju. Vatrogasci su prioritetno intervenirali na raščišćavanju većih gradskih prometnica - Branimirove i Heinzelove.

Društvene mreže preplavljene su videosnimkama posljedica olujnog nevremena. Zabilježene su razbacane terase i bujične poplave koje su nakratko zahvatile centar grada, iz svih gradskih naselja zabilježena su porušena stabla koja su često pala na automobile, kao i snažan vjetar koji je nosio crijepove te limene krovove. U Prilazu baruna Filipovića, u padu građevinskog krana, teže je ozlijeđen 36-godišnjak. 

VIDEO Pala dizalica u Zagrebu

Sve zagrebačke bolnice normalno pružaju zdravstvenu skrb pacijentima, potvrdili su iz Ministarstva zdravstva iako nevrijeme nije zaobišlo ni bolnice - poplavljene su prostorije na Svetom duhu i u KBC-u Rebro. “Radi se o neviđenom nevremenu”, poručio je nakon sastanka s vatrogascima zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, koji još uvijek obilazi grad i nastavlja sudjelovati u njegovom raščišćavanju, a na terenu su i sve nadležne službe.

GALERIJA Tomašević na Jarunu pomagao djelatnicima i nosio otpalo granje

Posljedice snažnog nevremena u Zagrebu u naselju Vrapču
1/13

Posljedice nevremena zabilježene su i u drugim kontinentalnim županijama - nekoliko ozlijeđenih osoba je i u Požeško-slavonskoj županiji, štete na objektima zbrajaju se u Vukovarsko-srijemskoj, Krapinsko-zagorskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, dok je u drugim dijelovima kontinentalne Hrvatske nevrijeme izazvalo poteškoće u prometu i prekide u isporuci električne energije. 

Materijalna šteta koju je nevrijeme prouzročilo  u Hrvatskoj tek se treba se utvrditi, a premijer Andrej Plenković poručio je da će Vlada pomoći u saniranju nastale štete.

VIDEO Velike štete nakon oluje: 'U 72 godine nisam doživio ovako nešto'

Komentara 3

Avatar Tombstone
Tombstone
03:23 20.07.2023.

Krovovi su letjeli jer je bila sindra. Na srecu, u Hrvatskoj nema geografskih mogucnosti za pravo nevrijeme, pa nikad nismo jedno ni dozivjeli. S juga smo zasticeni Dinaridima, s sjevera kilometrima pa hvala bogu nemamo pojma o nevremenu.

DU
Deleted user
00:22 20.07.2023.

Ja kad čujem " olujno " krv mi se sledi

Avatar PANEM
PANEM
01:05 20.07.2023.

Ahahahahahahahaahahahah sad malo ja da udjelim morbidni kratak koment , eto pucam od smijeha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije